«Ολοι για έναν!» στη Μελιβοία

ΠΡΑΞΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΜΕΛΙΒΟΙΩΤΕΣ ΣΕ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΗΚΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ -«Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ» ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΝΙΚ. ΝΤΑΓΚΑΣ

Τις έννοιες των λέξεων ανθρωπιά, στήριξη στον συνάνθρωπο, ανιδιοτελής προσφορά και εθελοντισμός, «διδάσκουν» σήμερα κάτοικοι της δημοτικής κοινότητας Μελιβοίας του Δήμου Αγιάς, που αναπτύσσουν παραδειγματική πρωτοβουλία, με στόχο να στηρίξουν μία οικογένεια που έχασε πρόσφατα το σπίτι της από πυρκαγιά στο χωριό τους. Η πυρκαγιά που ξέσπασε πρόσφατα -πιθανόν από αναμμένη ξυλόσομπα- και κατέστρεψε ολοσχερώς την οικία της οικογένειας, αποδείχθηκε ότι «άναψε» μια μεγάλη σπίθα αλληλεγγύης στο χωριό, οι κάτοικοι του οποίου κινητοποιήθηκαν να βοηθήσουν οικονομικά, και όχι μόνο, τους ανθρώπους που είδαν την περιουσία τους να χάνεται.

Από την πρώτη στιγμή, το παράδειγμα έδωσε ο Δήμος Αγιάς με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Νίκου Ντάγκα και συγκεκριμένα, εργαζόμενοι του Δήμου μαζί με εθελοντές έσπευσαν με οχήματα και μηχανήματα του Δήμου να καθαρίσουν τον χώρο του καμένου σπιτιού.
Η πράξη αυτή δεν άφησε αδιάφορη την τοπική κοινωνία, που ξεκίνησε μια μεγάλη εκστρατεία στήριξης της οικογένειας με το σύνθημα «Ας φερθούμε σαν Μελιβοιώτες!».
Με μήνυμα που διαδόθηκε από ειδική ηλεκτρονική σελίδα με την ταυτότητα της Μελιβοίας σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, κάτοικοί της απευθύνουν κάλεσμα βοήθειας, στο οποίο αναφέρονται τα εξής: «Στις δύσκολες στιγμές που ζούμε ας δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε αυτόν τον άνθρωπο και ας βοηθήσουμε από το υστέρημά μας να ξαναχτίσει το σπίτι του.
Συγχωριανοί Μελιβοιώτες! Συνέβη ένα τραγικό γεγονός στο χωριό μας και κάηκε ολοσχερώς το σπίτι του Γιώργου…
Ας δείξουμε στην πράξη ότι η γέννηση του θεανθρώπου σε λίγες μέρες μας δίδαξε την αγάπη και την αλληλεγγύη.
Ας βοηθήσουμε όλοι μας ένα παιδί που γύρισε στο χωριό, που αφιέρωσε τον πολύτιμό του χρόνο για το χωριό μας και που τελευταία είναι ενεργός στην αγροτική οικονομία…
Ό,τι περισσεύει από τον καθένα, στις στιγμές ακραίας φτώχειας που ζούμε… Ας φερθούμε σαν Μελιβοιώτες!».
«ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ» ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ
Όσον αφορά την ανταπόκριση του Δήμου Αγιάς και των εθελοντών που έσπευσαν να τη στηρίξουν, να καθαρίσουν τους καμένους χώρους του σπιτιού, ερωτηθείς ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αγιάς Νίκος Ντάγκας δηλώνει:
«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε όλοι, και ειδικά μέσα στις συνθήκες που διαμορφώνει η νέα πραγματικότητα της πανδημίας, πρέπει να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, στον βαθμό που μπορούμε, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες…».
Σημειώνει δε ότι «η κινητοποίηση που παρατηρήθηκε για στήριξη στον συμπολίτη μας που κάηκε το σπίτι του, είναι μια παραδειγματική πράξη εθελοντισμού.
Και με τέτοιες πράξεις, μπορούμε να αλλάξουμε τον τόπο μας…».

Πηγή: eleftheria.gr