Στήριξη στις ευπαθείς ομάδες από τον Δήμο Ελασσόνας

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής στήριξης των ευάλωτων ομάδων υλοποίησε το 2020 ο Δήμος Ελασσόνας για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής σε μία περίοδο οικονομικής ανασφάλειας και υγειονομικών περιορισμών.

Πολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα βρήκαν τη στήριξη και τη συμπαράσταση από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ελασσόνας, οι οποίες ανταποκρίθηκαν με αμεσότητα και ευαισθησία στις ανάγκες και τις προκλήσεις των καιρών.

Μετά την ανασύσταση του δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου και τη συνεργασία με επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας κατάφερε να προσφέρει βοήθεια σε έναν σημαντικό αριθμό δημοτών που χρειάζονταν άμεσα υποστήριξη, υλοποιώντας παράλληλα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα διανομής τροφίμων σε εκατοντάδες δικαιούχους.

Το πρόγραμμα «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας του Δήμου Ελασσόνας, το οποίο υλοποιεί ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και διανέμει προϊόντα σε 503 δικαιούχους από όλες τις κοινότητες του δήμου.

Στη διανομή των προϊόντων του προγράμματος ΤΕΒΑ παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου και ενημερώθηκε από την αρμόδια Αντιδήμαρχο κ. Φρόσω Καρκαβανίδου-Σκρέτα για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος.

Σε δήλωσή του ο κ. Γάτσας τόνισε: «Αποτελεί για μας προτεραιότητα η στήριξη των ομάδων που έχουν περισσότερη ανάγκη. Κάθε δημότης πρέπει να λαμβάνει τη βοήθεια που χρειάζεται από το δήμο και την πολιτεία για να ζει αξιοπρεπώς, επομένως είναι καθημερινός ο αγώνας μας να εξασφαλίσουμε αξιοπρεπή διαβίωση σε όλους τους δημότες. Σε αυτόν τον αγώνα κανείς δεν περισσεύει. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια των υπαλλήλων, των τοπικών κοινοτήτων, των συλλογικών φορέων, των τοπικών επιχειρήσεων και των εθελοντών συμπολιτών μας, για να στήσουμε ένα σταθερό και αποτελεσματικό υποστηρικτικό δίκτυο. Όποιος και όποια μπορεί να προσφέρει σ’ αυτό τον κοινό στόχο, τους καλώ να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες μας και να συμμετάσχουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

Πηγή: larissanet.gr