Ο οίκος Burberry στέκεται δίπλα στους σπουδαστές μόδας για καλό σκοπό

Ο οίκος Burberry δωρίζει αχρησιμοποίητα υφάσματα σε σπουδαστές μόδας που  έχουν ανάγκη.

Η Burberry ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ένα νέο εγχείρημα. Δύο χρόνια μετά τη δέσμευσή της να σταματήσει να καταστρέφει προϊόντα που δεν πωλούνται αξίας εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων προϊόντων ομορφιάς και ένδυσης, η μάρκα του Riccardo Tisci παρουσίασε την πρωτοβουλία «ReBurberry Fabric Initiative», στην οποία θα συνεργαστεί με το British Fashion Council (BFC) για να δωρίσει τα υφάσματα που έχουν απομείνει σε φοιτητές μόδας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Μέσω της νέας πρωτοβουλίας της, η Burberry σχεδιάζει να αξιοποιήσει τα απομεινάρια των υφασμάτων για να υποστηρίξει την επόμενη γενιά διαφορετικών φωνών σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε ο οίκος μόδας, με την Pam Betty, την VP Εταιρικής Υπευθυνότητας της Burberry, να λέει ότι «η παροχή πόρων για αυτές τις κοινότητες με βιώσιμο τρόπο θα τους επιτρέψει να αναδείξουν τη δημιουργικότητά τους μέσω των προγραμμάτων τους με τα εργαλεία που χρειάζονται».

Ταυτόχρονα, η διευθύνουσα σύμβουλος της BFC, Caroline Rush, λέει ότι «ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της πρωτοβουλίας στο σύνολό της – την οποία ο εμπορικός όμιλος μόδας ελπίζει να αναπτύξει σε όλες τις βρετανικές μάρκες – είναι να προωθήσει μια κυκλική οικονομία μόδας, ενώ υποστηρίζει και την αριστεία στο σχεδιασμό».

Η πιλοτική πρωτοβουλία ReBurberry Fabric, θα παρέχει στους σπουδαστές των σχολών ρολά υφάσματα Burberry που θα χρησιμοποιηθούν στις συλλογές τους -δυστυχώς, χωρίς το εμβληματικό καρό του οίκου- με την ελπίδα να δημιουργήσει ένα βιώσιμο μοντέλο που μπορούν να ακολουθήσουν άλλα brand μόδας στο μέλλον.

Ο Burberry ακολουθεί τα βήματα του Alexander McQueen, ο οποίος δώρισε παλιά υφάσματα σε 14 διαφορετικά πανεπιστήμια νωρίτερα φέτος.

Οι δωρεές έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή για τους φοιτητές μόδας, οι οποίοι έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα, καθώς τα μαθήματα διεξάγονται διαδικτυακά λόγω της πανδημίας και εκτός από την έλλειψη χρόνου και χώρου στο στούντιο, πρέπει να προσαρμοστούν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και να αντιμετωπίσουν προβλήματα οικονομικής φύσης.

Πηγή:plus.queen.gr