Διαδικτυακός φιλανθρωπικός αγώνας για τη «Φλόγα»

Διαδικτυακή φιλανθρωπική δράση με στόχο την ενίσχυση του αγώνα ζωής του Συλλόγου Γονιών παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες διοργανώνουν το παράρτημα Μαγνησίας της «Φλόγας», ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ-Διεύθυνση Αθλητισμού Δήμου Βόλου και οι Δρομείς «Κένταυρος» Βόλου, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης στα παιδιά που δίνουν τη μεγάλη μάχη.

Με την προτροπή «Τρέχω για τη Φλόγα Virtual», οι διοργανωτές ενώνουν δυνάμεις, προκειμένου να στηρίξουν τη «Φλόγα», όπου θα διατεθούν εξ ολοκλήρου τα έσοδα.

Με τη βοήθεια του διαδικτύου θα διεξαχθεί στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου ο εικονικός αγώνας, στον οποίο μπορεί κάποιος να τρέξει ή να περπατήσει την απόσταση που θα επιλέξει κατά την εγγραφή του, καταθέτοντας το ποσό των 5 ευρώ. Επιλέγοντας διαδρομές 5 ή 3 χιλιομέτρων, σε οποιαδήποτε τοποθεσία και με οποιοδήποτε ρυθμό, σε εξωτερικό χώρο ή ακόμη και στο διάδρομο του σπιτιού τους, οι συμμετέχοντες ενισχύουν την προσπάθεια και το έργο ζωής της «Φλόγας».

Σε εξέλιξη η διαδικασία εγγραφών, με την εκπρόσωπο της «Φλόγας» Μαγνησίας Ντίνα Τριανταφύλλου, να κάνει λόγο για «πολύ μεγάλη βοήθεια στο έργο της Φλόγας», επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι «λόγω του διαδικτύου, μπορούν να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν και από άλλες πόλεις. Είναι πολύ μεγάλη οικονομική και κοινωνική προσφορά η συγκεκριμένη πρωτοβουλία».

Χαμόγελο και ελπίδα για τα παιδιά της «Φλόγας» από τους διοργανωτές, ενώ όπως υπογραμμίζει ο Κώστας Κυριαζής, εκπρόσωπος των Δρομέων «Κένταυροι» Βόλου: «Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει ανταπόκριση γιατί όλοι είναι ευαισθητοποιημένοι. Γιατί η «Φλόγα» αξίζει τα πάντα. Μπορεί κάποιος να καταθέσει το ποσό των 5 ευρώ για την Φλόγα, χωρίς να συμμετάσχει στον αγώνα, για είναι για καλό σκοπό».

Με το διαδίκτυο υποστηρικτή στην συγκεκριμένη διοργάνωση, στην αιχμή της πανδημίας, μπορεί ο καθένας αφού καταθέσει το απόθεμα της αγάπης του για τη «Φλόγα» και εγγραφεί, να επιλέξει τον τόπο και την ημέρα που θα τρέξει μόνος του ή έως 2 άτομα σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, από σήμερα Σάββατο 12 Δεκεμβρίου έως την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου και να καταγράψει την απόσταση και το χρόνο του στο smartphone ή στο smartwatch. Στη συνέχεια καταχωρεί την επίδοση και ανεβάζει φωτογραφία με την απόσταση και το χρόνο σε φόρμα της διοργάνωσης, ώστε να συμπεριληφθεί στα αποτελέσματα.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην διαδικτυακή διεύθυνση: www.sdyvkentavros.com. Επίσης τα γραφεία της Φλόγας είναι ανοικτά καθημερινά, εκτός Κυριακής, από τις 10:00 έως τις 13:00 και βρίσκονται Χαρισιάδου 3 (πρώην ΠΙΚΠΑ), με τηλέφωνο επικοινωνίας 2421024628.

Πηγή: taxydromos.gr