Συνεργασία της Υπηρεσίας Ασύλου με τους Γιατρούς του Κόσμου

Την έναρξη συνεργασίας με τους Γιατρούς του Κόσμου, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασύλου. Η συνεργασία γίνεται στο πλαίσιο της υποδοχής αιτούντων διεθνούς προστασίας στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου της Υπηρεσίας Ασύλου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Η συνεργασία της Υπηρεσίας Ασύλου με τους Γιατρούς του Κόσμου συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη και με σεβασμό στο πρόσωπο του αιτούντος εξέταση του αιτήματος διεθνούς προστασίας.
Οι Γιατροί του Κόσμου εξυπηρετώντας ανελλιπώς τα τελευταία έτη μέσα από τα Ανοιχτά Πολυϊατρεία τους εκατοντάδες αιτούντες άσυλο σε όλη την Ελλάδα που παραπέμπονται σε καθημερινή βάση από την Υπηρεσία Ασύλου, ξεκινούν να λειτουργούν ένα Γραφείο Υγείας και Πρώτων Βοηθειών εντός του ΠΓΑ Αττικής ώστε να οργανωθεί και να εντατικοποιηθεί ένα αποτελεσματικό σύστημα παραπομπών και διασύνδεσης για τους αιτούντες άσυλο και τους πολίτες τρίτων χωρών σε υπηρεσίες υγείας.

Να σημειωθεί ότι ήδη από το 2015 μέχρι και σήμερα οι Γιατροί του Κόσμου υποστηρίζουν το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Πάτρας με παραχώρηση κτιριακής υποδομής στην περιοχή».

Επίσης, οι Γιατροί του Κόσμου, κάνοντας τον απολογισμό τους για την παρουσία τους στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι: «Χιλιάδες επισκέπτες τίμησαν και φέτος με την παρουσία τους το ενημερωτικό και ιατρικό περίπτερο των Γιατρών του Κόσμου που λειτούργησε στο χώρο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της ΔΕΗ.

Ο χώρος που διατέθηκε από τη ΔΕΗ στους Γιατρούς του Κόσμου, φιλοξένησε τρία ιατρεία όπου εθελοντές ιατροί παρείχαν προληπτικό έλεγχο και πρωτοβάθμιες κλινικές εξετάσεις σε 1.540 συμπολίτες μας. Πιο συγκεκριμένα, 852 στο οθφαλμιατρικό, 605 στο γενικό ιατρείο και 83 στο παιδιατρικό. Παράλληλα, ενημερώθηκαν για το έργο και τις αποστολές της οργάνωσης περισσότεροι από 3.500 επισκέπτες».