“Κεντρικόν”: 200 μερίδες φαγητού μοίρασαν σήμερα-Ετοιμάζουν γεύμα αγάπης και τα Χριστούγεννα

Πάνω από 800 μερίδες ζεστού φαγητού έχουν μοιραστεί συνολικά εδώ και 5 Κυριακές από το μεζεδοπωλείο “Κεντρικόν”. Και αυτή την Κυριακή εθελοντικά το προσωπικό του “Κεντρικόν” και οι δύο σεφ του, Πέτρος Βρυώνης και Αλέξανδρος Παπαδάκης, ήταν στις επάλξεις προκειμένου να ετοιμαστούν ζεστά πιάτα και να διανεμηθούν σε όσους έχουν ανάγκη. Μάλιστα, σήμερα η διανομή έσπασε όλα τα κοντέρ, καθώς μοίρασαν 200 μερίδες φαγητού. Ακόμα και εθελοντές ήρθαν από τη Μεσσήνη προκειμένου να μεταφέρουν το κυριακάτικο γεύμα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη και στην πόλη της Μεσσήνης.

Το σημερινό κυριακάτικο γεύμα περιελάμβανε κοτόπουλο φούρνου με ρύζι, αλλά και μακαρόνια με κιμά, σαλάτες και τυρί φέτα καθώς και μπισκότα για τα παιδιά. Κάποια πακέτα συνοδεύτηκαν και με ρούχα για μικρά παιδιά. Στη δράση αυτή εκτός από το προσωπικό του “Κεντρικόν” που εργάζονται εθελοντικά κάθε Κυριακή προσφέροντας τα γεύματα συνδράμουν και άλλες τοπικές επιχειρήσεις στο κομμάτι των πρώτων υλών. Χωρίς όλους αυτούς, τίποτα δεν θα  μπορούσε να έχει γίνει.

“ΠΑΚΕΤΑ ΑΓΑΠΗΣ” ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Η ομάδα του “Κεντρικόν” θα συνεχίσει και την επόμενη Κυριακή τα γεύματα, ενώ ετοιμάζουν ήδη ένα μεγάλο γεύμα αγάπης για ανήμερα Χριστούγεννα, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί η δράση. Στόχος είναι να φτάσουν “πακέτα αγάπης” με φαγητό, παιχνίδια για τα παιδιά αλλά και χριστουγεννιάτικα γλυκά σε κάθε σπίτι που έχει ανάγκη.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Απευθύνουν κάλεσμα λοιπόν σε όσους επιχειρηματίες μπορούν να βοηθήσουν να προσφέρουν και αυτοί σε αυτή την κίνηση αγάπης. Γίνεται κάλεσμα σε αρτοποιεία που θέλουν να διαθέσουν μελομακαρονα ή κουραμπιέδες, προκειμένου να τα συμπεριλάβουν στα “πακέτα αγάπης”.

 

“ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ Η ΔΡΑΣΗ”

Αυτή η δράση αλληλεγγύης γιγαντώνεται, όπως χαρακτηριστικά μάς είπαν οι συντελεστές και πρωτεργάτες του Κυριακάτικου γεύματος. Όλοι τους  βοηθούν εν μέσω καραντίνας συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από ένα πιάτο φαγητό, από μια έμπρακτη κίνηση μέριμνας και αγάπης. Γεύματα που φτάνουν σε γονείς που έχασαν τις δουλειές τους, σε άλλους που έχει ανασταλεί η εργασία τους και είναι αναγκασμένοι να τα βγάλουν πέρα με 534 ευρώ και να συντηρήσουν την οικογένειά τους. Σε μονογονεϊκές οικογένειες που τα φέρνουν δύσκολα βόλτα, σε πολύτεκνους, με μακροχρόνια άνεργους.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ

Οι ανάγκες εν μέσω lockdown είναι δυστυχώς μεγάλες, και αυτό διαπιστώνουν οι εθελοντές της δράσης, όταν φτάνουν στα σπίτια των συμπολιτών μας. Η ιδιωτική αυτή πρωτοβουλία με τη στήριξη όσων τοπικών επιχειρήσεων συνδράμουν και των εθελοντών είναι εκεί κάθε Κυριακή για να προσφέρουν, ωστόσο η δράση αναμένεται να ολοκληρωθεί τα Χριστούγεννα. Τα γεύματα αγάπης συνοδευόμενα και από ρούχα για παιδιά και παιχνίδια κάλυψαν για πάνω από ένα μήνα ένα κενό στην κοινωνική πρόνοια για τους ανθρώπους αυτούς.

Είναι σειρά του Δήμου να εντάξει τις οικογένειες αυτές στα δημοτικά συσσίτια, αφού άλλωστε έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν ημερησίως ακόμα και 500 μερίδες, προκειμένου οι συμπολίτες μας αυτοί, να έχουν ένα γεύμα καθημερινά στο σπίτι τους, για όσο διάστημα βρίσκονται σε αυτή την ανάγκη.

Πηγή: messinialive.gr