ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ | Προσφορά ανθρωπιάς και εθελοντισμού στο Νοσοκομείο και το Γυμνάσιο Λιθακιάς

Μία ακόμη κοινωνική δράση όχι μόνο σε ομάδες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα τις εποχές οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης που διανύουμε, αλλά και σε μαθητές και ασθενείς ερχεται να προστεθεί. Στις ήδη υπάρχουσες ο Ροταριανός Όμιλος Ζακύνθου. Ένα ακόμα παράδειγμα προς μίμηση στον εθελοντισμό, την προσφορά προς τον συνάνθρωπο και την αλληλεγγύη προς την τοπική κοινωνία, στις δύσκολες κοινωνικές συνθήκες που βιώνουμε, παραδίδοντας μαθήματα ανθρωπιάς.

Αυτή την φορά, θέτοντας ως στόχο την υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης των μαθητών, προχώρησε στην παράδοση ενός tablet 10» στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ζακύνθου, το οποίο διατεθηκε στο Γυμνάσιο Λιθακιάς. Επίσης, θέλωντας να ευχαριστήσουν τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου κ. Γεώργιο Ραγκούση και όλους τους εργαζόμενους για την καθημερινή και αδιάλειπτη προσφορά τους στην τοπική κοινωνία πρόσφεραν δύο τροχήλατα νοσηλείας από ανοξείδωτο ατσάλι στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου για τον εξοπλισμό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.
Το σπουδαιότερο για τα μέλη του Ροταριανού Ομίλου Ζακύνθου δεν είναι η διάθεση χρημάτων ή η ένταξη προγραμμάτων. Μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες, όσο μεγάλες κι αν είναι αυτές, καθώς συντρέχει η διεθνής κοινότητα Rotary. Αυτό που ζητούν είναι να τους καταδείξει συγκεκριμένη ανάγκη και θα την καλύψουν, όσο μεγάλη και αν είναι.

Το Rotary ανέκαθεν βρίσκεται δίπλα στις ανάγκες των συνανθρώπων μας και ανά πάσα στιγμή μπορεί κανείς να ζητήσει τη συνδρομή του και αυτό θα βρει τρόπο να βοηθήσει. Άλλωστε κάθε ενέργεια και δράση των Ροταριανών, παγκόσμια, χαρακτηρίζεται από απόλυτη διαφάνεια -το Rotary έχει διακριθεί γι’ αυτό, με βάση στοιχεία διεθνών δεικτών και φημίζεται για την αξιοπιστία του.

Πηγή:  imerazante.gr