Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου | Προσφέρει γιορτινά χαμόγελα και στήριξη οικογενειών που έχουν ανάγκες

Πέραν από τα μαθήματα σωστού δημότη που κατά καιρούς να παραδίδει η Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου με μόνη επιδίωξη να αλλάξει την εικόνα διαφόρων περιοχών του νησιού με έργα και όχι λόγια, έρχοται να προσφέρει απλόχερα χαμόγελο και ελπίδα σε συμπολίτες μας ενισχύοντας τις οικογένειές τους με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα ενόψει των εορτών των Χριστρουγέννων.
“22 και 23 Δεκεμβρίου θα προχωρήσουμε στην διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε περίπου 30 οικογένειες. Θα δώσουμε κρέας, λάδι, κρασί, φρούτα, λαχανικά όπως μπρόκολο, κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες και κουλούρα. Έχουμε βρει ήδη χορηγούς που θα τα προσφέρουν αυτά και θα μοιραστούν σε οικογένειες του νησιού μας που διαβθιουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και παράλληλα σκοπός μας είναι να μπορέσουν την παραμονή Χριστουγέννων με δώρα δικά μας να κάνουν γιορτές με χαμόγελο”, δήλωσε το μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Διονύσης Νικολόπουλος.
Επισης, στις γιορτινές δράσεις τους είναι η διανομή δώρων σε μικρά παιδιά προκειμένου να περάσουν πιο ευχάριστα στις γιορτές τους. Αξίζει να αναφερθεί πως μια ξεχωριστή δωρεά για τα παιδάκια κάνει μια Ζακυνθινής καταγωγής γυναίκα που μένει στη Νέα Υόρκη.
“Στους μικρούς μας φίλους θα μοιραστούν παιδικά Χριστουγεννιάτικα βιβλία, μαρκαδόροι, μπογιές και ότι άλλο έχουμε. Προσφορά μιας Ζακυνθινής γυναίκας από τη Νέα Υόρκη που στηρίζει τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις μας”, πρόσθεσε ο κ. Νικολόπουλος.
Στις γιορτινές πρωτοβουλίες τους δεν είναι μόνο αυτα αφού η Εθελοντική Ομάδα έχει ήδη έρθει σε επαφή με συμπολίτες μας προκειμένου να προμηθεύσουν με δωροεπιταγές τις οικογένειες αυτές προκειμένου να μπορέσουν τις γιορτινές μέρες να κάνουν τις αγορές τους και να μπορέσει η καθημερινότητα τους να είναι ανθρώπινη και γιορτινη, παρά τις δυσκολίες που είναι πολλές και μεγάλες.
“Θα βοηθήσουμε όπου χρειαστεί για να είναι καλύτερες οι συνθήκες για τους συμπολίτες μαςΕίναι κάποιοι που μας δίνουν και δωροεπιταγές. Μπορεί όποιος θέλει να πάει στο σούπερ μάρκετ και να πάρει δωροεπιταγές και εμείς θα τις μοιράσουμε στις οικογένειες αυτές για να μπορέσουν να ψωνίσουν” ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος.

Προσπάθεια να βρεθούν tablets
για παιδιά που έχουν ανάγκη

 

Από τις δράσεις τους δεν λείπουν και οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που στερούνται της δυνατότητας να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα το μάθημα τους μέσω τηλεδιάσκεψης.
Προς αυτή την κατεύθυνση έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια από την Εθελοντική Ομάδα, η οποία επιθυμεί να παρακινήσει τον κόσμο να δώσει το tablet του ή να αγοράσει tablet για να πάει σε παιδιά που το χρειάζονται πραγματικά.
“Από τη δική μας μεριά προσπαθούμε να μαζέψουμε και tablets για να τα δώσουμε στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη ή δεν το χρειάζονται στο σπίτι και να το δώσουμε στα παιδιά που έχουν προβλήματα στην εκπαίδευση. Να βοηθήσει ο κόσμος ή να πάρει κάποιο tablet ή να κάνουν δωρεά tablets για να μπορέσουν να βοηθήσουν” τονίζει το μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Ζακύνθου Λουίζα Μόρφη, η οποία περιμένει την ανταπόκριση των συμπολιτών μας.
Γενικότερα η Εθελοντική Ομάδα και εν μέσω lockdown με τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινωνία, προσπαθεί να δώσει χαμόγελα σε οικογένειες που έχουν πραγματικά πρόβλημα και θέλει να βρεθεί δίπλα τους ειδικά στην περίοδο των γιορτων που όλοι θέλουν να περάσουν καλά.

Πηγή: imerazante.gr