Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα: «Ο Μαραθώνιος των Γυμνασίων θα φέρει τεχνολογικό εξοπλισμό στα ειδικά σχολεία»

Τα έσοδα από τον Μαραθώνιο περπατήματος-τρεξίματος Γυμνασίων του Δήμου Ρεθύμνης θα δοθούν για να εξοπλιστούν τα ειδικά σχολεία της πόλης με τεχνολογικό εξοπλισμό που τόσο έχουν ανάγκη.

Εκτός από τον σπουδαίο αυτό σκοπό τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία σε μία δύσκολη περίοδο όπως είναι αυτή, να δραστηριοποιηθούν και να αθληθούν μαζί με τους φίλους τους στα πλαίσια ενός «μίνι» μαραθωνίου. Νωρίτερα θα έχει δημιουργηθεί μία πλατφόρμα και ένας διαδραστικός πίνακας με συμβουλές άσκησης και διατροφής για τα παιδιά, βάζοντάς τα έτσι στο δρόμο της άθλησης και της «καλής ζωής».

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Άννα Ελευθεριάδου ανέλυσε στον TeamFM 102 και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» το νέο αυτό πρόγραμμα που συνδιοργανώνει ο Δήμος Ρεθύμνου και Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και θα πραγματοποιηθεί στις 3/1/2021 με μαθητές απ’ όλα τα Γυμνάσια του νομού. Το σύνθημα της διοργάνωσης είναι «Περπατώ/τρέχω – μαζεύω χιλιόμετρα για καλό σκοπό» και δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να ξεδώσουν και να γυμναστούν ελεύθερα στη εποχή του κορωνοϊού και μέσα σε όλα αυτά τα μέτρα εγκλεισμού.

Η Αντιδήμαρχος εξηγεί πως είναι η πρώτη χρονιά που διοργανώνεται κάτι παρόμοιο στο Ρέθυμνο και σε πρώτη φάση οι συμμετοχές θα γίνονται μόνο από παιδιά του Γυμνασίου για να υπάρχει καλύτερος έλεγχος. «Η πρωτοβουλία καταρχάς δεν ήταν δική μας αλλά των υπεύθυνων Φυσικής αγωγής στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του κ. Καραμπίνα και του κ. Κουρμούλη που έχουν άμεση επαφή με τα παιδιά» είπε η κ. Ελευθεριάδου για τον μαραθώνιο.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι εκτός από τη μέρα του μαραθωνίου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν μπαίνοντας σε έναν διαδραστικό πίνακα, που θα τους δίνει συμβουλές άσκησης και διατροφής. Η κα Ελευθεριάδου επιπλέον σημείωσε: «Εμείς από την αρχή το αγκαλιάσαμε όλο αυτό από την αρχή γιατί το βρίσκουμε ιδιαίτερα σπουδαίο από άποψη διαπαιδαγώγησης και υγείας. Ο μαραθώνιος αυτός είναι για οπουδήποτε, για όπου θέλουν τα παιδιά. Μπορούν να πάνε στη να περπατήσουν στη γειτονιά τους, αρκεί μόνο να συμπληρώσουν αρκετά χιλιόμετρα» .

Όσον αφορά τα έπαθλα θα δοθούν στις τρεις πρώτες ομάδες, τα παιδιά των οποίων θα δωρίσουν τα ίδια τον εξοπλισμό στα ειδικά σχολεία, μαθαίνοντάς τους την αξία της προσφοράς. «Επίσης οι τρεις πρώτοι που θα πάρουν τα έπαθλα, θα πάνε στα ειδικά σχολεία τα ίδια τα παιδιά να δωρίσουν το έπαθλό τους για να υπάρξει έτσι και μία διάδραση και να αναπτυχθεί μία ενσυναίσθηση στα παιδιά» είπε χαρακτηριστικά η αρμόδια Αντιδήμαρχος.

Πηγή: goodnet.gr