Με τη βοήθεια του «Εσταυρωμένου» προσφέρθηκαν 1.589 φιλοξενίες

Άκρως σημαντική είναι η βοήθεια που προσφέρει σε πολλά επίπεδα ο «Εσταυρωμένος» , ενώ αξιοσημείωτη θεωρείται και η προσφορά φιλοξενίας, αφού μέχρι και σήμερα για το τρέχον έτος έχουν προσφερθεί 1.589 διανυκτερεύσεις.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, «είναι γνωστό σ’ όλους τους συμπολίτες μας, ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ» ασχολείται και με την φιλοξενία αστέγων οικογενειών και εγκαταλελειμμένων προσώπων. Ήδη, από τον Μάρτιο του 2009, μέχρι και σήμερα, λειτουργεί καθημερινά στην πόλη του Βόλου μικρούς χώρους φιλοξενίας.

Ξεκίνησε δειλά-δειλά μ’ έναν ξενώνα και, με τη βοήθεια των συνεργατών και φίλων του, δημιούργησε και άλλους τέσσερις χώρους φιλοξενίας. Σήμερα, λειτουργούν μόνο τρείς, όπου φιλοξενούνται καθημερινά πέντε πρόσωπα). Βεβαίως, ο «Ε» χρησιμοποιεί και τα ξενοδοχεία της πόλης μας, όταν υπάρχουν και νέες περιπτώσεις, κυρίως αποφυλακισθέντων.

Για το τρέχον έτος προσέφερε 1.589 διανυκτερεύσεις, φιλοξενώντας δέκα αστέγους (τρεις γυναίκες και επτά άνδρες). Με ιδιαίτερη χαρά γνωστοποιούμε στους φίλους του Συλλόγου μας (δωρητές, συνδρομητές, εθελοντές-συνεργάτες και τα μέλη μας), έναν σύντομο απολογισμό αυτής της διακονίας μας, για να δοξάσουμε τον Θεό, αλλά και να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που βοήθησαν ποικιλοτρόπως. Αγαπητοί μας συμπολίτες, ευχηθείτε και βοηθήστε να συνεχιστεί και αυτή η ευαίσθητη διακονία και κοινωνική προσφορά του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ».

Πηγή: magnesianews.gr