Unilever: Στο πλευρό της κοινωνίας, προσφέροντας πάνω από 650.000 προϊόντα

Όσοι παρακολουθούν τις δραστηριότητές της τις τελευταίες έξι δεκαετίες στην Ελλάδα, γνωρίζουν ότι η Unilever έχει αναπτύξει ένα δίκτυο αλληλεγγύης με πρωτοποριακές και ιδιαίτερα αποτελεσματικές δράσεις, μέσα από τις οποίες αντιμετωπίζονται επιτακτικά κοινωνικά προβλήματα σε διάφορους τομείς, με έμφαση πάντα στους λιγότερο προνομιούχους συνανθρώπους μας.

Η Unilever έχει ισχυροποιήσει τα αντανακλαστικά της, ώστε να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε έκτακτες ανάγκες και κρίσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip, οι υπεύθυνοι του οποίου είχαν δραστηριοποιηθεί άμεσα για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν στεγνά και καθαρά ρούχα στους πληγέντες από τις μεγάλες καταστροφές στη Μάνδρα, στο Μάτι και στην Κινέτα.

Έτσι, και στη φετινή τεράστια κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας μαζί με τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, όλες οι ομάδες της Unilever κινητοποιήθηκαν αμέσως μετά την εμφάνιση της πανδημίας, για να οργανώσουν την προσφορά τους προς τους συνανθρώπους μας που είχαν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Στη «μάχη» πολλά brands
Σε αυτήν την εκτεταμένη εκστρατεία αλληλεγγύης, πήραν μέρος πολλές μάρκες της Unilever, όπως η Klinex, το Skip, η AIM, η Knorr, το Lipton, το Timotei, το LUX, το Dove, η Vaseline, το AXE, το Proderm, το Rexona, που προσέφεραν συνολικά πάνω από 650.000 προϊόντα οικιακής φροντίδας, προσωπικής περιποίησης και τροφίμων!

Αποδέκτες αυτής της σημαντικής δωρεάς ήταν φορείς όπως, μεταξύ άλλων, η οργάνωση «Μαζί για το Παιδί», δομές φιλοξενίας προσφύγων, το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΔΕΣΜΟΣ, καθώς και νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα. Επιπλέον, ο κλάδος παγωτού της εταιρείας προσέφερε καταψύκτες για τις αποθήκες του ΚΥΑΔΑ.

Klinex, Skip και ΑΙΜ στην πρώτη γραμμή
Παράλληλα, η Klinex, εκτός από την προσφορά καθαριστικών και απολυμαντικών σε 1.200 Δημόσια Δημοτικά όλης της Ελλάδας, μέσα από το Πρόγραμμα «Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο», προχώρησε σε δωρεά άνω των 10.000 λίτρων αντίστοιχων προϊόντων σε Δήμους της χώρας μας και σε άλλους φορείς, όπως το Γηροκομείο Αθηνών, το ΕΚΑΒ, το πυροσβεστικό σώμα, καθώς και το Υπουργείο Υγείας, για την κάλυψη απολυμαντικών αναγκών νοσοκομείων.

Επίσης, το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip, που συνεχίζει τη λειτουργία του ως σταθερή δομή στον Κόμβο Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, δώρισε 13 στεγνωτήρια και 2 πλυντήρια στις νέες δομές αστέγων του Δήμου, ενώ δημιούργησε νέα σταθερή δομή στη συμπρωτεύουσα, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Το «παρών» έδωσε και η ΑΙΜ, που με σύνθημα «Κάθε Χαμόγελο Μετράει», ανέλαβε τη στήριξη του κοινωνικού οδοντιατρείου της ανεξάρτητης ανθρωπιστικής οργάνωσης PRAKSIS, το οποίο λειτουργεί στο Community Center (Πολυϊατρείο) Αθηνών και προσφέρει ανακούφιση και φροντίδα σε ανθρώπους οι οποίοι αντιμετωπίζουν θέματα στοματικής υγείας και δεν έχουν πρόσβαση σε βασικές παροχές υγείας.

Καταλύτης, οι άνθρωποι
Όπως κάθε άλλη φορά, συγκινητική είναι και σε αυτή την πρωτοφανή συγκυρία η ανταπόκριση των εργαζομένων της Unilever που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προγραμματίζουν, να συσκευάζουν και να προωθούν τις εκατοντάδες χιλιάδες προϊόντα στους αποδέκτες τους και να πλαισιώνουν με τη δημιουργική παρουσία τους όλες τις δράσεις αλληλεγγύης της εταιρείας.

Πηγή: marketingweek.gr