Μπακογιάννης: Το ΚΥΑΔΑ είναι η καρδιά της προσπάθειας για την κοινωνική αλληλεγγύη

Μια ανάσα πριν από τις γιορτές, ο Αθήνα 9.84, στέκεται έμπρακτα στο πλευρό συνανθρώπων μας που χρειάζονται τη στήριξή μας και διοργανώνει έναν Ραδιομαραθώνιο Αλληλεγγύης,  τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

 

Στο πλαίσιο του Ραδιομαραθωνίου που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί, μέσα από τα μικρόφωνα του σταθμού, πολιτικοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, αθλητές, συλλογικότητες, εθελοντές που πρωταγωνιστούν στις δράσεις αλληλεγγύης καθώς και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων ενώνουν τις φωνές και τις δυνάμεις τους και στέλνουν το δικό τους μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης.

Ο Δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου:

“Ο ΚΥΑΔΑ είναι η καρδιά της προσπάθειας που κάνουμε, είναι η καρδιά της προσπάθειας που κάνει ο Δήμος Αθηναίων για την κοινωνική αλληλεγγύη.

Αυτό που θέλουμε είναι να απλώσουμε ένα δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης-το οποίο πλέκουμε όλοι μαζί- από άκρη σε άκρη της πόλης. Έχουμε πλέον το πολυδύναμο κέντρο των αστέγων, μια πολύ  σημαντική νέα δομή που  φιλοξενεί έως 400 συνανθρώπους μας  με συνθήκες αξιοπρέπειας κάνοντας τρία πράγματα μαζί.

Πρώτα από όλα είναι ένα κέντρο ημέρας όπου  εκεί μπορεί να έρθει ο άστεγος να κάνει ένα ντους, να φάει, επίσης είναι υπνωτήριο για αυτούς που φτάνουν εκεί το βράδυ και είναι και ξενώνας για όσους θέλουν να φιλοξενηθούν περισσότερο χρόνο.

Αυτό δουλεύει μαζί με τις κινητές μονάδες, κινητές ομάδες του ΚΥΑΔΑ, το λεγόμενο street workers, που σαρώνουν την πόλη κυριολεκτικά. Οι εθελοντές μας μάλιστα  συνοδεύονται και από ειδικούς νοσηλευτές οι οποίοι κάνουν και rapid test.

Αυτά τα Χριστούγεννα είναι μοναχικά. Όλοι δυσκολευόμαστε ,μικροί και μεγάλοι, όμως έχουν και κάτι διαφορετικό. Είναι τα Χριστούγεννα που όλοι ξανά ανακαλύπτουμε την αξία και τη σημασία που έχει ο ένας για τον άλλον. Δράσεις όπως οι δράσεις του ΚΥΑΔΑ, είναι δράσεις που μας φέρνουν πιο κοντά, κανείς δεν μένει μόνος του στη πόλη, όλοι αισθανόμαστε πως είμαστε οι κρίκοι μιας αλυσίδας. Ο Δήμος της Αθήνας έχει κάνει πολλά μέσα σε ένα χρόνο.

Έχουμε φτιάξει το νέο πολυδύναμο κέντρο, έχουμε μία άλλη νέα δομή για τους άστεγους χρήστες ναρκωτικών το κάνουμε σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ και τον ΟΚΑΝΑ. Όλα αυτά έλειπαν από την πόλη και τώρα πια είναι πραγματικότητα Τίποτα όμως από αυτά δεν τα κάναμε μόνοι μας, τα κάναμε με την υπερπολύτιμη συνεισφορά ιδρυμάτων φορέων ιδιωτών. Αυτό θέλω να κρατήσω από αυτή την δύσκολη, επώδυνη και εξαντλητική χρονιά. Τη σημασία που έχει το μαζί για να προχωρήσουμε μπροστά”.

Πηγή: businessnews.gr