Βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών για την Pfizer Hellas Band – Γιατί η προσφορά μπορεί να γίνεται και μετά μουσικής

Οι φαρμακευτικές εταιρίες ασχολούνται μόνο με φάρμακα; Στην περίπτωση της Pfizer Hellas η απάντηση είναι «βέβαια και όχι», αφού παράγει και Πολιτισμό, και Εθελοντισμό και μάλιστα με τον πιο ευχάριστο τρόπο που χρησιμοποιεί ακόμα και το προσφιλές μας μπουζούκι! Κι αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο ούτε από την Ακαδημία Αθηνών που τους βράβευσε για την προσφορά τους.

Η Pfizer Hellas Band είναι η ερασιτεχνική, εθελοντική ορχήστρα των εργαζομένων στην Pfizer Hellas που ιδρύθηκε το 2013 με σκοπό να προσφέρει χαρά και ψυχαγωγία σε ευπαθείς ομάδες, με ιδιαίτερη έμφαση σε ηλικιωμένους συμπολίτες μας που φιλοξενούνται σε γηροκομεία ή ιδρύματα χρονίως πασχόντων. Προσωπικά έχω βρεθεί στο παρελθόν σε συναυλία στο Γηροκομείο Αθηνών όπου ομολογώ ότι δεν κατάφερα να συγκρατήσω την συγκίνησή μου βλέποντας του τρόφιμους να διασκεδάζουν με την ψυχή τους, και τα μέλη της μπάντας να καταθέτουν την δική τους ψυχή…

Όπως εξηγεί στο iEidiseis.gr ο εμπνευστής της μπάντας, Νίκος Χατζηνικολάου, διευθυντής του τμήματος Ογκολογίας και μέλος του ΔΣ της Pfizer Hellas, «πρόκειται για ένα 6μελές μουσικό σχήμα με όργανα όπως πιάνο, ακορντεόν, κιθάρα, μπουζούκι που πλαισιώνουν τους τραγουδιστές μας. Δάσκαλος και ενορχηστρωτής των τραγουδιών που παίζουμε ο καταξιωμένος μουσικός Ηρακλής Βαβάτσικας. Η εταιρεία στήριξε από την πρώτη στιγμή αυτή μας την πρωτοβουλία… Στα χρόνια που μεσολάβησαν από την σύσταση της μπάντας μας, έχουμε πραγματοποιήσει περισσότερες από 55 συναυλίες σε ιδρύματα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Ενδεικτικά αναφέρω τις Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Καλαμάτα, Καβάλα, Ξάνθη, Γιαννιτσά και προσφέροντας ψυχαγωγία σε περισσότερους από 6.000 συμπολίτες μας που φιλοξενούνται στα διάφορα ιδρύματα που επισκεφθήκαμε. Επίσης έχουμε πραγματοποιήσει συναυλίες σε σωφρονιστικά καταστήματα».

Η πρωτοβουλία αυτή αξιολογήθηκε πολύ θετικά και έφερε κοντά τους καταξιωμένους καλλιτέχνες που πλαισίωσαν την μπάντα σε συναυλίες της. Ο μεγάλος μας τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος έχει λάβει μέρος σε τρεις συναυλίες ενώ τους έχει ζητήσει να τον ενημερώνουν όποτε έχουμε κάτι προγραμματίσει ώστε -στο βαθμό που το επιτρέπει το πρόγραμμά του- να είναι κοντά τους.

«Έχουμε επίσης κάνει συναυλία με τον εξαιρετικό Στάθη Δρογώση ενώ έχουμε σχεδιάσει συναυλίες με πολλούς άλλους γνωστούς καλλιτέχνες που θα πραγματοποιηθούν όταν με το καλό επανέλθουμε στην κανονικότητα και ξαναπιάσουμε το νήμα των δράσεων μας μπάντα μας έχει βραβευτεί στο παρελθόν για το κοινωνικό της έργο», σημειώνει ο κ. Χατζηνικολάου.

Χθες όμως ήρθε μια μεγάλη επιβράβευση

«Αξιωθήκαμε να βραβευτούμε από το μεγαλύτερο πνευματικό ίδρυμα της χώρας την Ακαδημία Αθηνών που μας τίμησε με το βραβείο «Νικολάου Καρόλου» που απονέμεται για πράξη ή δράση κοινωνικής αρετής και ευποιίας που προάγει την κοινωνική πρόοδο στον Ελλαδικό χώρο, γεγονός που μας γέμισε με απερίγραπτη υπερηφάνεια και χαρά.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά τιμητική διάκριση που μας γεμίζει με δύναμη και αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε και στο μέλλον να προσφέρουμε στιγμές χαράς και ψυχαγωγίας στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη».

Πηγή: