ΧΑΛΚΙΔΑ: Δωρεάν φαγητό στην πλατεία του Αγίου Νικολάου ανήμερα τα Χριστούγεννα

Σε μια πρώτη δράση προσφοράς χωρίς κριτήρια προχωράει η Ανοιχτή ομάδα δράσης και Αλληλεγγύης El Camino, την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου, από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Ανήμερα των Χριστουγέννων, η  El Camino θα μοιράσει φαγητό στην πλατεία του Αγίου Νικολάου ως ελάχιστη ένδειξη προσφοράς τις γιορτινές αυτές μέρες, σε κόσμο που το έχει ανάγκη!

Η El Camino είναι μια αυτοδιαχειριζόμενη ομάδα με έδρα τη Χαλκίδα, η οποία έχει ως βασικό στόχο τη στήριξη ατόμων που βρίσκονται σε ανάγκη, αλλά και την πραγματοποίηση δράσεων αλληλεγγύης που προκύπτουν κατά κύριο λόγο από ανάγκες, αιτήματα και προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, καθώς και προτάσεις – πρωτοβουλίες των μελών της δράσης.

Σε ανακοίνωση της Ομάδας τονίζονται τα εξής:

” Η El Camino προάγει την αμφίδρομη σχέση με τα ζητήματα κοινωνικής ευαισθησίας, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας δράσεις μέσα στην τοπική κοινωνία και μαζί με εκείνη, που σχετίζονται με την κοινωνική προσφορά, την τέχνη, τον πολιτισμό, τη μουσική, την οικολογία.

Βασικές της αξίες: το ιδεώδες της συλλογικής προσφοράς, η αλτρουιστική αλληλεγγύη, η δημιουργικότητα, η ανθρωπιστική συνεισφορά, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και στα δικαιώματα των ανθρώπων.

Είμαστε η “El Camino”, μια ομάδα ονειροπόλων που πιστεύουν πως όλοι μαζί μπορούμε και θα αλλάξουμε τον κόσμο. “Διαβάτη, τα ίχνη σου είναι μόνο ο δρόμος και τίποτε άλλο” γιατί “τον δρόμο τον φτιάχνεις περπατώντας” (Antonio Machado)”

Πηγή: egnomi.gr