Πάτρα: Πρόσφεραν γεύματα αγάπης στα ιδρύματα


Στο πλευρό συνανθρώπων που έχουν ανάγκη στέκονται αυτές τις ημέρες η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας, συνεχίζοντας τις δράσεις κοινωνικής στήριξης με τα «ΓΕΥΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ».

Στις 23 και 24 Δεκεμβρίου, η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον ΣΚΕΑΝΑ διένειμε εορταστικά γεύματα σε ιδρύματα της πόλης, ενώ το ίδιο θα συμβεί και την επόμενη εβδομάδα, 30 και 31 Δεκεμβρίου. Τα εορταστικά γεύματα μοιράστηκαν στο Άσυλο Ανιάτων, την Κιβωτό της Αγάπης και στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος δήλωσε: «Σε τέτοιες κρίσιμες και πρωτόγνωρες στιγμές που ζούμε όλοι εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, ιδιαίτερα αυτές τις εορταστικές μέρες, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οφείλει και είναι κοντά σε όλους όσους έχουν την ανάγκη μας. Κοντά στους ανθρώπους που βλέπουν με αγωνία να κρατάει ο εφιάλτης, κοντά στους επιχειρηματίες που ανησυχούν για την επαγγελματική τους προοπτική. Κανείς δεν πρέπει να μένει πίσω, πιστεύουμε σε μια συνεκτική κοινωνία και θα το κάνουμε πράξη. Καλά Χριστούγεννα με υγεία σε όλους».
Από τη μεριά του, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας κ. Σπύρος Στεργίου δήλωσε στην «Π» για την πρωτοβουλία: «Αυτές τις ημέρες που τα υγειονομικά δεδομένα μας αναγκάζουν να κρατάμε κλειστά τα καταστήματα μας, θεωρήσαμε ως σύλλογος πως ήταν χρέος μας να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας ετοιμάζοντας γεύματα για ιδρύματα της πόλης. Η δράση αποτελεί μια πρωτοβουλία μήνυμα για τη στάση που πρέπει να έχουμε ως κοινωνία απέναντι σε όσους το έχουν ανάγκη».
Πηγή: pelop.gr