Μια μεγάλη «Ανθρώπινη Αγκαλιά» για τους απόρους

ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Μια «Ανθρώπινη Αγκαλιά» κατάφερε να χωρέσει δύο τόνους τρόφιμα και να τα δώσει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων που στη συνέχεια τα διέθεσε σε φτωχούς, ανέργους και ηλικιωμένους. Στην Ελλάδα, τόσο στην περίοδο της κρίσης όσο και σ’ αυτήν της πανδημίας, καταγράφηκε η σημαντική ενίσχυση της πυκνότητας της κοινωνίας πολιτών. Η διευρυμένη κινητοποίηση των πολλαπλών φορέων δεν σηματοδοτεί, όμως, την ενδυνάμωση της κοινωνίας πολιτών, καθώς η μεγέθυνση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού υπονομεύει την κοινωνική συνοχή και αποδυναμώνει τις υφιστάμενες κοινωνικές δομές. Οι φορείς που μεσολαβούν για την έκφραση των κοινωνικών αναγκών και την παροχή κοινωνικής προστασίας συνεχώς προσπαθούν για την κοινωνική αλληλεγγύη, με έμφαση στην ενότητα, την ομαδική συνείδηση και την κοινωνική συνοχή.

Πάνω σε αυτό το πλάνο, δύο νέα παιδιά ο Νικήτας Πριμηκύρης και ο Μιχάλης Παπαδόπουλος δημιούργησαν ένα νέο φιλανθρωπικό σωματείο την 1η Δεκεμβρίου με την επωνυμία «Ανθρώπινη Αγκαλιά» για το οποίο μας δήλωσαν «στόχος μας ήταν να μαζέψουμε τρόφιμα, προϊόντα προσωπικής φροντίδας καθώς και διάφορα άλλα που θα κάνανε τη ζωή 600 οικογενειών της Λάρισας που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην καθημερινή διαβίωσή τους, καλύτερη την περίοδο των εορτών.
Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι που ο κόσμος το αγκάλιασε αμέσως και σε διάστημα τριών εβδομάδων μαζεύτηκαν δύο τόνοι τρόφιμα και πράγματα για τις ανάγκες αυτές. Στην πορεία φυσικά να πούμε ότι ήρθαν κοντά μας κι άλλοι εθελοντές που πρόσφεραν τον προσωπικό τους χρόνο για τον αγώνα αυτό και τους είμαστε ευγνώμονες. Τέλος, θα θέλαμε να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους συμπολίτες μας που στήριξαν την πρώτη μας δράση και φυσικά τον αντιδήμαρχο Σωτήριο Βούλγαρη, και το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Λάρισας».
Τα τρόφιμα παρέλαβαν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών δράσεων Σωτήρης Βούλγαρης και ο πρώην εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων (νυν αντιδήμαρχος Αθλητισμού) Μιχάλης Αναστασίου.
Ο πρώτος υποστήριξε ότι την περίοδο των εορτών για μία ακόμα φορά οι Λαρισαίοι εμπιστεύτηκαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων, είτε επώνυμα είτε ανώνυμα, είτε σαν ιδιωτικές επιχειρήσεις για να βοηθήσουν συνανθρώπους και το παράδειγμα της «Ανθρώπινης Αγκαλιάς» εύχεται να το ακολουθήσουν και άλλοι πολίτες που θα δημιουργήσουν κοινωνικές δομές αφού υπάρχει ταυτόχρονα οικονομική και υγειονομική κρίση. Μάλιστα όπως δήλωσε φέτος υπήρξαν σημαντικές δωρεές σε μάσκες ώστε να δοθούν σε Λαρισαίους. Και κατέληξε: «Συνεχίζει να υπάρχει κύμα ανάδυσης της κοινωνίας πολιτών λόγω της κρίσης και οι ποικίλες δομές και προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης λειτουργούν (π.χ. κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά ιατρεία, κοινωνικά φαρμακεία, κοινωνικά φροντιστήρια) μέσα από τυπικούς και άτυπους εθελοντικούς σχηματισμούς όπως αποδεικνύεται με τη συγκεκριμένη δωρεά».
Τέλος, ο Μιχάλης Αναστασίου δήλωσε: «Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου που στη Λάρισα λειτουργεί έξι χρόνια με το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης είναι δωρεάν σούπερ μάρκετ για απόρους που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή καθότι στηρίζονται στις εθελοντικές προσφορές επιχειρήσεων (Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη), ιδιωτών και σωματείων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στα διατιθέμενα προϊόντα τίθενται εξαιρετικά αυστηρές προδιαγραφές ώστε να εξασφαλίζονται όλες οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Για τους λόγους αυτούς η ποιότητα των προϊόντων είναι άριστη, καθώς τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία προδιαγραφές ασφαλείας. Παράλληλα υπάρχει σεβασμός των δικαιωμάτων και της προσωπικότητας των εξυπηρετούμενων και η αποφυγή καταχρηστικών πρακτικών».

Πηγή: eleftheria.gr