ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

O Υιός του Θεού, ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός, έκανε κανόνα ζωής την αγάπη. Ο ίδιος έγινε πρότυπο αγάπης και δημιούργησε το χριστιανισμό ως θρησκεία αγάπης, που φέρνει τον άνθρωπο κοντά στο Θεό.

Η θεϊκή δύναμη δημιούργησε την αγάπη. Έδωσε στον άνθρωπο μια κοινή κατοικία, τον κόσμο, μια κοινή στέγη, τον ουρανό, μια κοινή τράπεζα, τη ζωή, για να’ χουμε μέσα μας, εμείς οι άνθρωποι την αγάπη, ως μέλη της ίδιας οικογένειας, αφού τα γήινα όντα δεν μπορούν να ενωθούν παρά μόνο με την αγάπη.

Και στ’ αλήθεια τι είναι αγάπη;

Αγάπη είναι ο ιερός σύνδεσμος, που ενώνει τους ανθρώπους, τους οδηγεί στην τελείωση και δημιουργεί την αρετή!

Αγάπη είναι η πλέον ευγενική εκδήλωση της ανθρώπινης ψυχής, ένας κρίκος χρυσός, που συνδέει τον άνθρωπο με το καθήκον και την αλήθεια!

Αγάπη είναι η αρετή που εκδηλώνεται με έργα κι όχι με λόγια!

Αγάπη είναι το μοναδικό καταφύγιο ενάντια στη ματαιότητα και τη θλίψη!

Η Αγάπη, κατά την παύλεια ρήση, «δε φθονεί, δε χαίρεται το κακό, όλα τα ανέχεται και χαίρεται την αλήθεια».

Η Αγάπη παραμερίζει τον εγωϊσμό και το συμφέρον και συντελεί στο σύνδεσμο όλων των ανθρώπων!

Και πάλι, σύμφωνα πάντα με τον Απόστολο των Εθνών, Παύλο, όποιος στερείται αγάπης, ομοιάζει «ως χαλκός που ηχεί και ως κύμβαλο που αλαλάζει».

Η ΑΓΑΠΗ  είναι που μετατρέπεται σε πράξη και έργο ζωής, σε καθημερινή βάση στα συσσίτια της Ι.Μ.Αιτωλίας και Ακαρνανίας, που στεγάζονται στην οδό Τραυλαντώνη της Ι.Π.Μεσολογγίου, όπου, συνεχώς και εν μέσω επικίνδυνων συνθηκών (λόγω πανδημίας), δίνουν αγώνα ζωής κυριολεκτικά, γυναίκες εθελόντριες, παρασκευάζοντας 55 μερίδες φαγητού, πάντα με τη συμπαράσταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, κ. Κοσμά αλλά και όλων των παραγόντων  της Ι.Μητροπόλεώς μας, καθώς  και κατοίκων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Ας χαιρετίσουμε το έργο αυτό ως μια έμπρακτη εκδήλωση ανιδιοτελούς αγάπης και συμπαράστασης προς τον αναγκεμένο συνάνθρωπο και ας το χαρακτηρίσουμε ως μια ακτίνα του Ήλιου, του Ήλιου της Δικαιοσύνης, που είναι ο ίδιος ο Θεός, ο Θεός  της ΑΓΑΠΗΣ!

Πηγή: aixmi-news.gr