Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Στήριξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης έχει αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο υποστηρικτικών υπηρεσιών, για τα άτομα και τις οικογένειες που έχουν ανάγκη, αξιοποιώντας συνεργασίες προκειμένου να ενισχυθούν οι κοινωνικές του δομές.

Μια τέτοια περίπτωση είναι η Διεθνής Πρωτοβουλία Δράσης για τον COVID-19 που ανέλαβε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της οποίας συνεργάστηκε με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για την ενίσχυση των Κοινωνικών Παντοπωλείων των Δήμων.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου επωφελήθηκε τόσο με παροχή προϊόντων αξίας 2.442,39€ (αλεύρι, ρύζι, ντοματοχυμός), αλλά και πιο στοχευμένα με τη διανομή διατακτικών επιταγών για super market, σε οικογένειες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία. Από τον Σεπτέμβριο ως τον Δεκέμβριο έλαβαν τέτοιες επιταγές συνολικά 32 οικογένειες της πόλης.

 

 

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έναν από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς διεθνώς, για τη συμβολή του στην προσπάθεια μας να υποστηρίξουμε τις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες του Δήμου μας. Για μια ακόμη φορά το Ίδρυμα αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την Ελλάδα και την τεράστια κοινωνική προσφορά του στην ελληνική κοινωνία, ενώ δείχνει εμπιστοσύνη στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας, που έχουν δημιουργήσει μια συμμαχία ευθύνης κι αλληλεγγύης, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στις ευάλωτες ομάδες. Ευχαριστούμε λοιπόν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη δωρεά, καθώς και την ΚΕΔΕ για τον συντονισμό της δράσης».

Πηγή: xtypos.gr