Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού στην Πάτρα εντόπισαν την αγνοούμενη 67χρονη

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το πρωί της Τετάρτης, 26 Σεπτεμβρίου 2018, εντόπισε ζωντανή γυναίκα ηλικίας 67 ετών, η οποία αγνοείτο.

Είχε εξαφανιστεί χθες τα ξημερώματα από το σπίτι της στην περιοχή της Άνω Οβρυάς. Αργά το απόγευμα της Τρίτης, 25 Σεπτεμβρίου 2018, οι οικείοι της ενημέρωσαν το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών και υπέβαλαν αίτημα συνδρομής στις έρευνες που διενεργούσαν οι ίδιοι. Άμεσα κινητοποιήθηκε ομάδα 8 Εθελοντών Σαμαρειτών – Διασωστών και ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή πέριξ της οικείας της και σε σημεία όπου υπήρχαν πληροφορίες ότι εθεάθη. Οι έρευνες διεκόπησαν λόγω του σκότους.

Η επισταμένη και επίμονη έρευνα των Εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, χάρις στο άριστο σχέδιο έρευνας που εκπονήθηκε, σε συνδυασμό με την εμπειρία τους από αντίστοιχες περιπτώσεις, απέδωσε καρπούς. Η γυναίκα εντοπίστηκε ταλαιπωρημένη αλλά σώα, σε αγροτική περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το σπίτι της, περί ώρα 8:50, σε απόμερο σημείο, σχετικά δύσβατο. Άμεσα της παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες και η γυναίκα μεταφέρθηκε από τους Εθελοντές σε προσβάσιμο σημείο κοντά στο σπίτι της. Οι επικεφαλής της ομάδας των Εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού άμεσα ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο του την παρέλαβε λίγα λεπτά αργότερα και τη μετέφερε στο εφημερεύον νοσοκομείο, όπου θα υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, παντού στην ανάγκη, στη διάθεση της κοινωνίας και στο πλευρό των υπηρεσιών της πολιτείας!

Πηγή: patrastimes.gr