Πράξη αλληλεγγύης για την στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου από την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Ρεθύμνου και το 547 Α/Μ Τ Π

Σε μια ιδιαίτερη πράξη αλληλεγγύης προχώρησε η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Ρεθύμνου και  το 547 Α/Μ Τ Π με την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου προκειμένου να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες για την στήριξη των ασθενέστερων πολιτών που πλήττονται από την κρίση.

Ο Δήμος Ρεθύμνης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς, κα Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, σε σχετική ανακοίνωση ευχαρίστησαν για την προσφορά σε μια δύσκολη συγκυρία που η προσφορά των πολιτών του Ρεθύμνου παραμένει διαρκής και συγκινητική.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

Είναι στ’ αλήθεια συγκινητική, η ανταπόκριση της ρεθυμνιώτικης κοινωνίας στις ανάγκες στήριξης του Κοινωνικού Παντοπωλείο (Σύμπραξη Δ. Ρεθύμνης και ΑΜΚΕ <<Ξένιος Ζευς>>) , την πρωτόγνωρη και εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που βιώνει τον τελευταίο χρόνο τόσο η τοπική όσο και η παγκόσμια κοινωνία, με αποτέλεσμα κοινωνικές δομές όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Ρεθύμνου να καλούνται να ανακουφίσουν ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες συνανθρώπων μας.

Σε αυτή την επίπονη προσπάθεια, πολύτιμοι αρωγοί είναι θεσμοί, συλλογικότητες , ιδιώτες και επιχειρηματίες συμπολίτες, που με σεβασμό, διακριτικότητα, δοτικότητα και αλληλεγγύη, καταθέτουν την ανθρωπιά τους προσφέροντας βασικά αγαθά, τα οποία διανέμονται σε όσους τα έχουν ανάγκη. Αυτό που καθιστά ακόμη πιο σημαντική την προσφορά τους είναι αφενός ότι κατατίθεται σε μια περίοδο αυξημένων κοινωνικών αναγκών και, αφετέρου, ότι εκπορεύεται από ατόφια γενναιοδωρία αφού πλέον σε κανέναν δεν περισσεύει η δυνατότητα δωρεάς. Από το υστέρημα μας μοιραζόμαστε, όχι από το περίσσευμα.

Γι’ αυτό και κρίνουμε αναγκαία τη δημόσια αναφορά στους χορηγούς της Δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Διότι χάρη σ αυτούς , οικογένειες συμπολιτών μας ανακουφίζονται και η Δομή συνεχίζει να υφίσταται και να υπηρετεί το έργο της. Εν προκειμένω, ευχαριστούμε ολόψυχα το τοπικό παράρτημα της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Ρεθύμνου και το 547 Α/Μ Τ Π( Αερομεταφερόμενο Τάγμα Πεζικού) οι οποίοι κατά τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων προσέφεραν στη Δομή τρόφιμα μακράς διαρκείας που σύντομα θα φτάσουν στους αποδέκτες τους. Ο Δήμος Ρεθύμνης, η Κοινωνική του Υπηρεσία και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς, κα Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, τους ευχαριστούν θερμά με την ευχή η ρεθυμνιώτικη κοινωνία, να συνεχίσει με το ίδιο σθένος και, παρά τις δυσκολίες που όλοι διαχειριζόμαστε καθημερινά, να μοιράζεται αταλάντευτη, τις αρετές και το ήθος που μας κρατούν ενωμένους, δυνατούς, και αλληλέγγυους”.

Πηγή: goodnet.gr