Δωρεά Αρχιεπισκοπής πενήντα χιλιάδων δολαρίων στο Λίβανο

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής προέβη στη δωρεά των πενήντα χιλιάδων δολαρίων ως οικονομική ενίσχυση στη Βηρυτό του Λιβάνου για να συμβάλλει κατά το δυνατόν στην ανακούφιση των ανθρώπων οι οποίοι επλήγησαν από την τρομακτική έκρηξη του περασμένου Αυγούστου στο λιμάνι της πόλης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και η Επαρχιακή Σύνοδος είχαν ζητήσει από τις ενορίες και τα μοναστήρια της Αρχιεπισκοπής Αμερικής να περιάγουν έκτακτο δίσκο προκειμένου να  βοηθηθούν εκείνες οι Ορθόδοξες ενορίες και οι πιστοί οι οποίοι υπέστησαν μη αναστρέψιμες βλάβες από την έκρηξη.

Στο σχετικό ανακοινωθέν της Αρχιεπισκοπής αναγράφεται πως «συγκεντρώθηκε το συνολικό ποσό των $50.000 το οποίο προωθήθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο προκειμένου να προστεθεί στο ποσό το οποίο συγκεντρώνεται από όλο τον κόσμο για να βοηθηθούν οι Ορθόδοξοι αδελφοί του Λιβάνου να αντιμετωπίσουν τις πολλές αδήριτες ανάγκες τους και να ελαφρυνθεί κάπως ο πόνος τους.

Στο ευχαριστήριο γράμμα του προς όλους τους δωρητές ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος σημείωσε πως «προσεύχομαι όπως η προσφορά της αγάπης σας θα λειτουργήσει ως μέσον μεγάλης βοήθεια και αδελφικής αλληλεγγύης προς όλες εκείνες τις οικογένειες που έχουν ανάγκη αυτή την περίοδο των Χριστουγέννων, κι όπως οι καρδιές και οι οικογένειές τους να γεμίσουν με την χαρά του νεογεννηθέντος Κυρίου».

Πηγή: ekirikas.com