Στηρίζουν τον αγώνα της «Φλόγας»

Στις 500 ανήλθαν οι συμμετοχές από Ελλάδα και εξωτερικό στη διαδικτυακή δράση για την ενίσχυση του συλλόγου

Συγκινητική ανταπόκριση στη διαδικτυακή φιλανθρωπική δράση με στόχο την ενίσχυση του αγώνα ζωής του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Φλόγα», με 500 συμμετοχές να καταγράφονται μέχρι στιγμής από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Λόγω της άνευ προηγουμένου ανταπόκρισης, στην πρωτότυπη δράση που διοργανώνουν το παράρτημα Μαγνησίας της «Φλόγας», ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ-Διεύθυνση Αθλητισμού Δήμου Βόλου και οι Δρομείς «Κένταυρος» Βόλου, δίνεται παράταση μέχρι και τις 16 Ιανουαρίου, προκειμένου να συμμετέχουν ακόμη περισσότεροι ενήλικες και όσα παιδιά επιθυμούν, με τη βοήθεια, πάντα, του διαδικτύου, λόγω της πανδημίας.

Την ικανοποίησή της εξέφρασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η εκπρόσωπος γονέων της «Φλόγας» Μαγνησίας, Ντίνα Τριανταφύλλου, υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε ενθουσιασμένοι, διότι το μήνυμα βρήκε ανταπόκριση σε όλο τον πλανήτη. Δεν περιορίστηκε στα στενά όρια της πόλης μας. Εχουμε εγγραφές από Σέρρες, Λήμνο, Αθήνα, Καλαμάτα, Τορόντο, Γιοχάνεσμπουργκ και αλλού, γεγονός που υπογραμμίζει ότι το μήνυμα ευαισθησίας «ταξιδεύει» παντού μέσω του διαδικτύου».

Πολλοί κατέθεσαν το απόθεμα της αγάπης τους για να ενισχύσουν τον αγώνα της «Φλόγας», τους ξενώνες που προσφέρουν φιλοξενία και ζεστασιά σε παιδιά και γονείς, αλλά και τις ανάγκες των γενναίων μαχητών της ζωής. «Η συμμετοχή στην διαδικτυακή προσπάθεια αποκτά ιδιαίτερη αξία και σημασία. Τα έσοδα θα ενισχύσουν τη Φλόγα όπως πάντα. Γιατί όποιο παιδί της Μαγνησίας ή και από όποια ακόμη πόλη προέρχεται, προσφέρεται πάντα στήριξη. Οποιαδήποτε ανάγκη υπάρχει, καλύπτεται», επισημαίνει.

Με την προτροπή «Τρέχω για τη Φλόγα Virtual», οι διοργανωτές ένωσαν δυνάμεις, προκειμένου να στηρίξουν τη «Φλόγα», όπου θα διατεθούν εξ ολοκλήρου τα έσοδα.

Με τη βοήθεια του διαδικτύου διοργανώνεται ο εικονικός αγώνας, στον οποίο μπορεί κάποιος να τρέξει ή να περπατήσει την απόσταση που θα επιλέξει κατά την εγγραφή του, καταθέτοντας το ποσό των 5 ευρώ. Επιλέγοντας διαδρομές 5 ή 3 χιλιομέτρων, σε οποιαδήποτε τοποθεσία και με οποιοδήποτε ρυθμό, σε εξωτερικό χώρο ή ακόμη και στο διάδρομο του σπιτιού τους, οι συμμετέχοντες ενισχύουν την προσπάθεια και το έργο ζωής της «Φλόγας».

Συνεχίζεται, στο μεταξύ, η διαδικασία εγγραφών, με την εκπρόσωπο της «Φλόγας» Μαγνησίας Ντίνα Τριανταφύλλου να κάνει λόγο για «πολύ μεγάλη βοήθεια στο έργο της Φλόγας», επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι «λόγω του διαδικτύου, μπορούν να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν και από άλλες πόλεις. Είναι πολύ μεγάλη οικονομική και κοινωνική προσφορά η συγκεκριμένη πρωτοβουλία».

Χαμόγελο και ελπίδα για τα παιδιά της «Φλόγας» από τους διοργανωτές, με το διαδίκτυο υποστηρικτή στην συγκεκριμένη διοργάνωση, στην αιχμή της πανδημίας. Οποιος επιθυμεί, μπορεί να συμμετέχει, αφού καταθέσει το απόθεμα της αγάπης του για τη «Φλόγα» και εγγραφεί, να επιλέξει τον τόπο και την ημέρα που θα τρέξει μόνος του ή έως 2 άτομα σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα και να καταγράψει την απόσταση και το χρόνο του στο smartphone ή στο smartwatch. Στη συνέχεια καταχωρεί την επίδοση και ανεβάζει φωτογραφία με την απόσταση και το χρόνο σε φόρμα της διοργάνωσης, ώστε να συμπεριληφθεί στα αποτελέσματα.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη διαδικτυακή διεύθυνση: www.sdyvkentavros.com. Επίσης τα γραφεία της Φλόγας είναι ανοικτά καθημερινά, εκτός Κυριακής, από τις 10:00 έως τις 13:00 και βρίσκονται Χαρισιάδου 3 (πρώην ΠΙΚΠΑ). Οι ενδιαφερόμενοι, μέλη και φίλοι της «Φλόγας» εξυπηρετούνται από το ανοιχτό παράθυρο του ισογείου και είναι στη διάθεσή τους τα τηλέφωνα επικοινωνίας 2421024628 και 6945739589.

Πηγή: taxydromos.gr