«Τάμπλετ» σε περισσότερα από 200 παιδιά της Λάρισας

ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΗΚΑΝ ΦΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ -ΤΟ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ

Ξεκίνησε στις 5 Ιανουαρίου από τον Δήμο Λαρισαίων η προσφορά των «τάμπλετ» σε παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών της Λάρισας, δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λάρισας. Στη διανομή που έγινε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο βρέθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τις επιχειρήσεις και τους πολίτες που στήριξαν και φέτος με τις δωρεές του το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Παράλληλα, επισήμανε τη σημαντική αύξηση των αναγκών που παρατηρήθηκε φέτος, ενώ σε ό,τι αφορά στο θέμα των «tablet» κάλεσε την Πολιτεία να διασφαλίσει ότι κάθε παιδί θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.
Παρόντες στην επίσκεψη του Δημάρχου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο ήταν οι αντιδήμαρχοι Μιχ. Αναστασίου, Σ. Βούλγαρης και Θ. Δαούλας, η διευθύντρια Πρόνοιας του Δήμου κ. Ευθ. Ζιώγα και τα στελέχη του Παντοπωλείου.

ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ
Τις διπλάσιες ποσότητες τροφίμων και αγαθών σε οικονομικά αδύνατες οικογένειες της Λάρισας, προσέφερε την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων και την Πρωτοχρονιάς σε σχέση με πέρυσι, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων. Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν τα στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου και των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, πέρυσι υποστηρίχθηκαν 250 περίπου οικογένειες, ενώ φέτος ο αριθμός έφτασε στις 500 περίπου. Η αύξηση των αναγκών καταδεικνύει τις σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και στην κοινωνία της Λάρισας. Οι ανάγκες σε τρόφιμα και αγαθά καλύφθηκαν από τις δυνατότητες του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας Covid-19. Συγκινητική δε, για άλλη μια φορά η ανταπόκριση επιχειρήσεων και επαγγελματιών της πόλης που στήριξαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων, ενώ σημειώνεται ότι στους υποστηριζόμενους από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, πέρα από τρόφιμα διανεμήθηκαν μάσκες, αντισηπτικά, καθαριστικά κ.α.

Προσφορά εποπτικών μέσων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγιάς
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Πέντε συσκευές tablet, με αντίστοιχη σύνδεση στο internet, για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης, προσφέρθηκαν από τον Δήμο Αγιάς στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγιάς. Οι συσκευές δόθηκαν σε ισάριθμες οικογένειες (πολύτεκνες, μονογονεϊκές), που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση κι ως εκ τούτου τα παιδιά τους δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Ο διευθυντής του σχολείου, Παντελίδης Ηλίας, ευχαριστεί θερμά τον δήμαρχο Αγιάς, Αντώνη Γκουντάρα και τον αντιδήμαρχο σε θέματα Παιδείας, Πέτρο Μπαρμπέρη, για την άμεση κινητοποίησή τους και την εν λόγω προμήθεια.

Πηγή: eleftheria.gr