Κοινωνική προσφορά και Ιανός – Πως μπορείτε να βοηθήσετε οικογένειες που το χρειάζονται

Κοινωνική προσφορά και Ιανός

Ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα του 2020 για την Κεφαλονιά ήταν  ο κυκλώνας Ιανός. Παρά το σοκ, τη λύπη, την απόγνωση που πολλοί νιώσαμε αντικρίζοντας τις καταστροφές, ξεκίνησε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης μία αυθόρμητη πρωτοβουλία πολιτών, η οποία έφερε κουράγιο, ελπίδα και αισιοδοξία τόσο στους πληγέντες, όσο και στους ίδιους τους εθελοντές.

Συγκετρώθηκαν  εκατοντάδες χρηματικές δωρεές για την αγορά βασικών ειδών πρώτης ανάγκης και για την οικονομική υποστήριξη εθελοντικών ομάδων και σωματείων στη Κεφαλονιά και στην Ιθάκη. Δημιουργήθηκαν στο Αργοστόλι δύο σημεία συγκέντωσης ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεκάδες πολίτες έφεραν προμήθειες φαγητού, νερού και ένδυσης. Ακόμη και τουρίστες βοήθησαν στον καθαρισμό της παραλίας της Άσσου, του χωριού και των σπιτιών στην Αγία Ευφημία.

Παρόλαυτα, 60 οικογένειες  εξακολουθούν να έχουν ανάγκη βοήθεια και θα στηρίζονται τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο, από το κοινωνικό παντοπωλείο στην Αγία Ευφημία.

Τα είδη που χρειάζονται αυτές οι οικογένειες είναι τα εξής:

TΡΟΦΙΜΑ

ΡΥΖΙ

ΦΑΚΕΣ

ΦΑΣΟΛΙΑ (ΓΙΓΑΝΤΕΣ)

ΑΛΕΥΡΙ

ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ

ΝΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕΣ

ΚΡΟΥΑΣΑΝ

ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΚΑΦΕ

ΛΑΔΙ

10 ΓΚΑΖΑΚΙΑ (ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ-ΤΑ ΦΤΗΝΑ,ΟΧΙ ΦΥΑΛΕΣ)

ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ– ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ

ΧΛΩΡΙΝΗ

ΑΖΑΧ

ΣΑΠΟΥΝΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΑΤΑ 

ΣΚΟΝΗ ή ΥΓΡΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ

ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΤΡΕΣ

ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΑΤΑ 

ΠΑΝΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Ν0 2

ΒΡΕΦΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ Ν0 5

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ: 

  • ΑΓΙΑ ΕΥΦΗΜΙΑ :Το κοινωνικό παντοπωλείο στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αγία Ευφημία. Είναι ανοιχτό Δευτέρα και Πέμπτη απο τις 10:00 μέχρι τις 15:00 και δέχεται δωρεές σε τρόφιμα και καθαριστικά.
  • ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ: Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου και την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου από τις 12:00 – 13:30 θα συγκεντρώσουμε προϊόντα στην διεύθυνση Γεωργίου Γεννηματά γωνία με τον περιφερειακό και θα φροντίσουμε για την μεταφορά τους.

Για οποιαδήποτε σχετική απορία μπορείτε να καλέσετε την Αλίν Πετράτου  στο 6942846077.

  • ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ: Τέλος, ιδίως για όσους μένουν εκτός Κεφαλονιάς, υπάρχει και η δυνατότητα για οικονομική συνδρομή μέσω της πρωτοβουλίας GO FUNDME ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα αγοραστούν είδη της λίστας από τοπικά σούπερ μάρκετ.

Η εμπειρία του Ιανού μας έδειξε ότι το καλύτερο αντίδοτο στις καταστροφές είναι η κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη, καθώς μας φέρνουν κοντά σε ανθρώπινο επίπεδο και δρουν ενδυναμωτικά και θεραπευτικά τόσο για τους πληγέντες, όσο και για αυτούς που συνδράμουν. Η ελευθερία και η δύναμή μας δεν ορίζονται από αυτά που μας συμβαίνουν, αλλά από το πως στεκόμαστε απέναντι σε αυτά.

Σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας !!!

Μαρία Κονταρίνη

Αλίν Πετράτου

Φώτης Ζαπάντης

Denise and Vincent O’Brien

Πηγή: inkefalonia.gr