Δωρεά εξοπλισμού €500.000 από το Νοσοκομείο της Λιέγης στα Νοσοκομεία – Κ.Υ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, δωρεά ύψους 500.000 ευρώ, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λιέγης στο Βέλγιο, παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την ενίσχυση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση του covid-19.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα της συνεργασίας του διακεκριμένου καθηγητή καρδιοαγγειοχειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λιέγης και επίτιμου διδάκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Natzi Sakalihasan, με τον πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αθανάσιο Γιαννούκα.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανέλαβε τον συντονισμό και την μεταφορά του υλικού, με την υποστήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Θεσσαλίας. Η δωρεά έγινε στο πλαίσιο της κατεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας, εντός της οποίας όλες οι χώρες της Ε.Ε. προετοιμάζονται για την από κοινού αντιμετώπιση των υγειονομικών κρίσεων με ιατρικά εφόδια διαθέσιμα, οικονομικά προσιτά και καινοτόμα. Στην παράδοση του εξοπλισμού παραβρέθηκαν ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Σποράδων Σάκης Ζλατούδης και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Απόστολος Κομνός.

Δηλώσεις

Αθανάσιος Γιαννούκας, πρόεδρος Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:
«Ευχαριστώ τον καθηγητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λιέγης και επίτιμο διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Natzi Sakalihasan, που επέλεξε να δωρήσει στη Θεσσαλία σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για τις ανάγκες των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Στα επόμενα χρόνια, ο καθηγητής θα είναι μόνιμος κάτοικος Σκιάθου και σχεδιάζουμε να συνεργαστούμε στην ανάπτυξη επιδημιολογικών πρωτόκολλων ανίχνευσης ανευρύσματος κοιλιακής αορτής, στον πληθυσμό της Θεσσαλίας και των Σποράδων. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό που με μεγάλη χαρά αποδέχτηκε τη δωρεά του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λιέγης και ανέλαβε τα έξοδα της μεταφοράς του υλικού που δίνει προστιθέμενη αξία στο δημόσιες υποδομές υγείας της Περιφέρειας».

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας:
«Ευχαριστώ τον καθηγητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λιέγης Natzi Sakalihasan και τον πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητή Γιαννούκα, με τους οποίους συνεργαστήκαμε δημιουργικά, ώστε χρήσιμα μηχανήματα να ενισχύσουν τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας. Αναλάβαμε τη μεταφορά τους από τη Λιέγη και θα διανεμηθούν αποτελεσματικά σύμφωνα με την επιθυμία των δωρητών. Οι άνθρωποι που περνούν τις διακοπές τους στα νησιά των Σποράδων και στη Σκιάθο, όπως ο καθηγητής Sakalihasa, αποδεικνύουν στην πράξη ότι αγαπούν τη Θεσσαλία. Αυτό μεταφράζεται σε δωρεά μηχανημάτων και νοσοκομειακού υλικού ύψους 500.000 ευρώ. Σε μια δύσκολη εποχή, με συνέργειες και συνεργασίες αναβαθμίζουμε την ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας».

Πηγή: ert.gr