Επανασύνδεση του ρεύματος σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη

Ο Δήμος Μυτιλήνης, με πρωτοβουλία του Δημάρχου, Στρατή Κύτελη, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Δημήτρη Βαρβαγιάννη, προχώρησαν σε άμεσες ενέργειες τόσο για την επανασύνδεση του ρεύματος ανθρώπων που έχουν ανάγκη, όσο και για διακανονισμούς οφειλών και παροχή βοήθειας στις ευάλωτες ομάδες με κοινωνικά κριτήρια. Στην κίνηση αυτή προχώρησε η Δημοτική Αρχή αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων του πληθυσμού να αντεπεξέλθουν στην αποπληρωμή οφειλών τους έναντι της ΔΕΗ, ειδικά εν μέσω της πανδημίας.

«Αποδεικνύοντας κοινωνική ευαισθησία, ο Δήμος Μυτιλήνης στοχεύει στην προστασία εκείνων που το έχουν περισσότερη ανάγκη και μεριμνά για τους αδύναμους καταναλωτές με όσα μέσα διαθέτει» αναφέρει το δελτίο τύπου.

Ο σκοπός

Βασικός σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ευάλωτων νοικοκυριών που απειλούνται με διακοπές ρεύματος ή απένταξη από ρυθμίσεις καταβολής οφειλών, λόγω οικονομικής αδυναμίας. Έτσι, έχει προχωρήσει σε σειρά μέτρων και ενεργειών για την άμεση ενίσχυση των ευάλωτων ατόμων.

Ειδικό βοήθημα 

Σύμφωνα με Κ.Υ.Α. των Υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρέχεται ειδικό βοήθημα σε καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών. Οι ευάλωτοι καταναλωτές μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την εφάπαξ χορήγηση ειδικού βοηθήματος, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ενεργειακές τους ανάγκες, όπως ήδη πράττουν αρκετοί.

Οι δικαιούχοι 

Ο Δήμος Μυτιλήνης, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ και τη ΔΕΔΔΗΕ, προχωρά σε έλεγχο των σχετικών αιτήσεων και εν συνεχεία στην επανασύνδεση του ρεύματος όσων πληρούν τα κριτήρια τα οποία προβλέπονται. Δικαιούχοι του ειδικού αυτού βοηθήματος επανασύνδεσης είναι τα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος, που είχαν αποσυνδεθεί από το δίκτυο έως και τις 30 Απριλίου 2020, προκειμένου να καλυφθούν και καταναλωτές που επλήγησαν από την κρίση του κορωνοϊού.

Πηγή: Emprosnet.gr