Οι εργαζόμενοι της Activision Blizzard έδωσαν 1,6 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές το 2020

Σε 3.200 φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Οι εργαζόμενοι της Activision Blizzard έδωσαν 1,6 εκατομμύρια δολάρια μοιρασμένα σε 3.200 φιλανθρωπικές οργανώσεις το 2020.

Τον Δεκέμβριο η Activision Blizzard διοργάνωσε την πρωτοβουλία Holiday Giving, η οποία έδωσε σε κάθε εργαζόμενο από 200 δολάρια για να τα χαρίσει σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της επιλογής του. Πάνω από 8.000 εργαζόμενοι πήραν την πρωτοβουλία να δωρίσουν τα ποσά αυτά μοιρασμένα σε 3.200 φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Ο Bobby Kotick, διευθύνων σύμβουλος της Activision Blizzard και ο Daniel Alegre, διευθυντής της εταιρείας, δήλωσαν ότι είναι υπευθυνότητά τους “να δίνουν πίσω χρήματα “σε communities που αφορούν από την εργασία απόστρατων μέχρι και την πόλεμο κατά του ρατσισμού και της ανισότητας ή την υποστήριξη προγραμμάτων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης”.

Τον Ιούνιο του 2020, με αφορμή την δολοφονία του George Floyd,  η Activision Blizzard έκανε δωρεές σε τρεις οργανώσεις (United Negro College Fund, Equal Justice Initiative και Management Leadership for Tomorrow), οι οποίες ήταν ιδιαίτερα ενεργές στο κίνημα #BlackLivesMatter.

Το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση είναι ότι ο Bobby Kotick βγάζει 30 εκατομμύρια το χρόνο, συνεπώς έχει μεγάλη περιουσία για να δώσει σε δωρεές, ενώ ταυτόχρονα η εταιρεία πρόκειται να κλείσει τα γραφεία της στη Γαλλία απολύοντας εκατοντάδες εργαζόμενους.

Πηγή: gameworld.gr