Κίνηση στήριξης μέσω του «Ε.Κ.» για τους πληγέντες της Κεφαλονιάς

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μια εκστρατεία στήριξης των 60 οικογενειών από την Κεφαλονιά που εξακολουθούν να βιώνουν τις συνέπειες της κακοκαιρίας «Ιανός», που προκάλεσε σοβαρές ζημιές στις υποδομές του νησιού, οργάνωσαν και προωθούν Ελληνες και Αγγλοι εθελοντές, που ζουν στην Κεφαλονιά και το εξωτερικό.

Ο λόγος για τους Φώτη Ζαπάντη, Αλίν Πετράτου, Μαρία Κονταρίνη, Ντενίζ και Βίνσεντ Ο’ Μπράιεν, οι οποίοι απηύθυναν, μέσω του «Εθνικού Κήρυκα» («Ε.Κ.») να ενισχύσει την ηλεκτρονική δωρεά, που έχει ξεκινήσει μέσω της πλατφόρμας GoFundMe.

«Tο κάναμε και κατά τον ‘Ιανό’ και το επαναλαμβάνουμε τώρα, εν μέσω λοκντάουν: θέλουμε να βοηθήσουμε τις 60 οικογένειες που εξακολουθούν να έχουν ανάγκη από βοήθεια στην τουριστική Αγία Ευφημία, εν μέσω του πιο κρύου και βροχερού χειμώνα και των επακόλουθων συνεπειών του λοκντάουν και της μειωμένης ζήτησης σε τουριστικές υπηρεσίες», δηλώνει στον «Ε.Κ.» ο Φώτης Ζαπάντης, ένας Κεφαλονίτης ο οποίος διαμένει μόνιμα στο Λονδίνο.

Εθνικός Κήρυξ

Ο Φώτης Ζαπάντης (Παραχώρηση στον Εθνικό Κήρυκα)

Σύμφωνα με τον κ. Ζαπάντη, η ηλεκτρονική δωρεά, που είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο https://www.gofundme.com/f/ongoing-support-for-locals-after-cyclone-ianos, αποτελεί ένα μόνο κομμάτι της δραστηριότητας, η οποία λειτουργεί και με επιτόπια συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από τους κατοίκους της Κεφαλονιάς.

«Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε στην Ομογένεια είναι πως η εμπειρία του Ιανού μας έδειξε ότι το καλύτερο αντίδοτο στις καταστροφές είναι η κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη, καθώς μας φέρνουν κοντά σε ανθρώπινο επίπεδο και δρουν ενδυναμωτικά και θεραπευτικά τόσο για τους πληγέντες, όσο και για αυτούς που συνδράμουν. Η ελευθερία και η δύναμή μας δεν ορίζονται από αυτά που μας συμβαίνουν, αλλά από το πώς στεκόμαστε απέναντι σε αυτά», καταλήγει ο κ. Ζαπάντης.

Εθνικός Κήρυξ

Η Μαρία Κονταρίνη (Παραχώρηση στον Εθνικό Κήρυκα)

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του «Ιανού», γραφικές περιοχές της Κεφαλονιάς, όπως η Ασος και η Αγία Ευφημία, πλημμύρισαν, ενώ η οικοσκευή πολλών κατοίκων του νησιού καταστράφηκε, με αποτέλεσμα ορισμένοι να μείνουν κυριολεκτικά μόνο με τα ρούχα που φορούσαν, στην προσπάθειά τους να σωθούν.

Εθνικός Κήρυξ

Αλίν Πετράτου (Παραχώρηση στον Εθνικό Κήρυκα)

Πηγή: ekirikas.com