ΦΙΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑμεΑ: Αναβάθμιση χώρων του Παγκρήτιου Σταδίου και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου

Θέλουμε να φτιάξουμε την πιο φιλική αθλητική υποδομή ΑμΕΑ στη χώρα μέσα από μια δραστική αναβάθμιση όλων των χώρων και των λειτουργιών του Παγκρήτιου Σταδίου, τονίζει με δηλώσεις του στην «Π» ο αντιδήμαρχος Κώστας Βαρδαβάς, αναφερόμενος στην ένταξη της μελέτης ύψους 88.736,35 ευρώ, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Αθλητισμού.

Όπως ο ίδιος εξηγεί, το φυσικό αντικείμενο του έργου, αφορά το σύνολο των μελετών με τα τεύχη δημοπράτησης για την αναβάθμιση της προσβασιμότητας και υπηρεσιών ατόμων με αναπηρίες (ΑΜΕΑ) σε όλες τις κερκίδες και υπηρεσίες της αθλητικής εγκατάστασης του  Παγκρητίου Σταδίου.

Η μελέτη ανοίγει το δρόμο για την αναβάθμιση των χώρων και υπηρεσιών για ΑΜΕΑ (αόμματους, περιορισμένης όρασης κινητικά προβλήματα κά.) σύμφωνα με την νομοθεσία και τις απαιτήσεις των μεγάλων αθλητικών γεγονότων στο Παγκρήτιο Στάδιο που θα προσφέρει νέους χώρους θα αναβαθμίσει συνολικά τις εγκαταστάσεις του σταδίου, και τις  υπηρεσίες για τα ΑμΕΑ κατά την καθημερινή χρήση του σταδίου, αλλά και σε εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις και θα προσφέρει την δυνατότητα το στάδιο να διεκδικεί μεγάλα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, οικονομίας και του αθλητισμού.

Με την ολοκλήρωση του προς μελέτη έργου θα υπάρχει η δυνατότητα να προσφέρονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους χρήστες ΑμΕΑ του σταδίου καθημερινά, στις εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις.

Μακροχρόνια η αναβάθμιση των υπηρεσιών για τα άτομα ΑμΕΑ θα συμβάλουν σημαντικά στην ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία που θα κάνουν χρήση του σταδίου και  στην καλύτερη εξυπηρέτηση τους από το προσωπικό του σταδίου.

Οι μελέτες του έργου θα δημιουργήσουν ωριμότητα ώστε να δοθεί η δυνατότητα να προχωρήσει η χρηματοδότηση από διαφορετικούς χρηματοδοτικούς πόρους.

Στις μελέτες συμπεριλαμβάνονται και τα Τεύχη Δημοπράτησης προκειμένου το εν λόγω έργο το συντομότερο να μπορέσει να ενταχθεί σε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό μηχανισμό με πλήρη φάκελο.

Πηγή: patris.gr