«Ιστορίες της Καραντίνας» και Αλ. Παπαδιαμάντης από την ΠΚΜ με φιλανθρωπικό χαρακτήρα

Με τίτλο «διαβάΖΟΥΜΕ» το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει τις διαδικτυακές του δράσεις, οι οποίες έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα, στηρίζοντας ιδρύματα της Περιφέρειας

Με τίτλο «διαβάΖΟΥΜΕ» το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει τις διαδικτυακές του δράσεις, οι οποίες έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα, στηρίζοντας ιδρύματα της Περιφέρειας.

Στις 27 και 29 Ιανουαρίου στις 9 μ.μ. θα προβληθούν σε livestream δυο θεατρικά αναλόγια με τίτλο «Ιστορίες της Καραντίνας». Πρόκειται για λογοτεχνικά κείμενα, που στην πλειοψηφία τους γράφτηκαν κατά την διάρκεια της πρώτης καραντίνας και κάποια από αυτά κατά τη διάρκεια του «δεύτερου λοκντάουν». Το στήσιμο του θεατρικού αναλογίου και η επιλογή των κειμένων έγινε από τις Θεσσαλονικιές σκηνοθέτιδες Παυλίνα Χαρέλα και Μαριάνα Αλεξανδρή. Τα κείμενα δημοσιεύτηκαν στο βιβλίο «Οι εκπαιδευτικοί γράφουν…», εκδ. Γράφημα, στο blog «Ερανίστρια» και στο «parallaximag.gr». Οι μουσικές συνθέσεις που θα ακουστούν προέρχονται από τη δισκογραφία του Γιώργου Καζαντζή. Η δράση στηρίζει την Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Σωσσίδειο Γηροκομείο Βέροιας».

Το θεματικό αφιέρωμα στην λογοτεχνία της ΠΚΜ θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιανουαρίου με το θεατρικό αναλόγιο «Ο Στέλιος Μάινας συναντά τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη». Ο Μάινας θα διαβάσει δύο από τα αριστουργήματα του αγίου των Ελληνικών Γραμμάτων, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, τα διηγήματα «Έρως Ήρως» και «Το Μοιρολόγι της Φώκιας». Θα τον συνοδεύουν οι μουσικοί και ψάλτες: Κώστας Κωνσταντάτος (τραγούδι, βιολί, μαντολίνο, κιθάρα) και Ουρανία Πάντζιου (τραγούδι, κρουστά, νέϊ). Η δράση στηρίζει το Σύλλογο Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος».

Οι προβολές γίνονται στην σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook.

Πηγή: makthes.gr