Εθελοντές για τη λειτουργία του Πιλοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου ζητά ο Δήμος Σαμοθράκης

Στη δημιουργία «Πιλοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου» προχωρά ο Δήμος Σαμοθράκης με στόχο να ανακουφίσει τους οικονομικά αδύνατους δημότες του από τις καθημερινές τους ανάγκες.

Απώτερος σκοπός της δράσης είναι η δημιουργία ενός πλέγματος κοινωνικής προστασίας, μέσω του οποίου θα καλύπτονται πρωτογενείς ανάγκες διαβίωσης των κατοίκων του Δήμου, ώστε να καταστεί εφικτή η με αξιοπρεπείς όρους επανένταξη και επανασύνδεσή τους με τον κοινωνικό ιστό.

Επειδή αυτή η προσπάθεια θα στηριχθεί αποκλειστικά και μόνο στον εθελοντισμό, ο Δήμος καλεί τους δημότες του να δηλώσουν εθελοντική συμμετοχή ως άτομα, ομάδες, σύλλογοι, φορείς ή επιχειρήσεις/εταιρείες.
Οι εθελοντικές συμμετοχές περιλαμβάνουν:
• Εθελοντικές προσφορές – χορηγίες για είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα που δεν χρειάζονται ψυγείο, καθώς και είδη ατομικής υγιεινής, κτλ.
• Εθελοντική Εργασία για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, δηλαδή άτομα που θα αναλάβουν την παραλαβή – τακτοποίηση προϊόντων, την τήρηση μητρώου και τη διανομή προς τους δικαιούχους.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου. Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο του Κέντρου Κοινότητας:2551098097.

Πηγή: ert.gr