Δρακόπουλος του ΙΣΝ και Μουρ του Robin Hood για πανδημία και φιλανθρωπία

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αποτίμηση των μαθημάτων από την πανδημία και πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη νέα γνώση για να πορευτούμε προς μια πιο δίκαιη κοινωνία συζήτησαν μέσω Zoom (Ζουμ) ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέας Δρακόπουλος, και ο Διευθύνων Σύμβουλος του οργανισμού καταπολέμησης της φτώχειας Robin Hood, Wes Moore (Γουές Μουρ). Επίσης, αναφέρθηκαν στις φυλετικές και κοινωνικές ανισότητες στην Αμερική του 2021 και πώς η φιλανθρωπία θα συμβάλει στην ισότητα και τη δικαιοσύνη.

Οπως ανέφερε ο Γουές Μουρ, «ο κορωνοϊός ανάγκασε τους φιλανθρωπικούς οργανισμούς ανά την υφήλιο να ξανασκεφτούν την αποστολή και τις δραστηριότητές τους. Αυτό που συνέβη με την πανδημία είναι κάτι που δεν έχουμε δει ξανά».

Ο ίδιος επεσήμανε πως τρεις φορές έχουν ενεργοποιήσει κονδύλια ανακούφισης. Την πρώτη φορά ήταν για την 11η Σεπτεμβρίου, έπειτα για τον τυφώνα «Σάντι» (Sandy) και τώρα για την πανδημία.

Ο κ. Δρακόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων πως «είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας που η πανδημία ήταν παγκόσμια. Οταν τελειώσει όλο αυτό θα δούμε τι μαθήματα πήραμε και πως θα είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για την επόμενη φορά».

Ο ίδιος επεσήμανε πως αυτή την κρίση μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε μια καλύτερη κοινωνία για όλους.

Το ΙΣΝ και ο Robin Hood, έχουν συνεργαστεί εκτενώς με σκοπό την κάλυψη των αναγκών των πιο ευάλωτων μελών της κοινωνίας, μέσα από τη Διεθνή Πρωτοβουλία Δράσης Covid-19 του ΙΣΝ.

Πηγή: ekirikas.com