Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Αστεγία, Πολιτικές, Εθελοντισμός» από το Μητρώο Στελεχών ΝΔ Δυτικής Ελλάδας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Αστεγία, Πολιτικές, Εθελοντισμός» από το Μητρώο Στελεχών ΝΔ, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Μητρώα Στελεχών Ν. Αιγαίου και Ηπείρου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος, η επικεφαλής του Μητρώου της ΝΔ κα Ρεβέκκα Πιτσίκα, ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού και Γραμματέας Οργανωτικού κ. Στέλιος Κονταδάκης και ο Συντονιστής του Μητρώου Ηπείρου κ. Gianluca Ματσίρας.

Ομιλητές ήταν οι εξής:

Γρηγόριος Λέων, Πρόεδρος ΚΥΔΕΑ, Δήμος Αθηναίων,
Χάρης Αηδηνόπουλος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Δήμος Θεσσαλονίκης,
Χαρούλα Γιασιράνη, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ν. Αιγαίου,
Νίκος Παγώνης, Γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων ΝΔ,
Ειρήνη Τσεσμελή, Πρόεδρος Συλλόγου Μονογονεϊκής Οικογένειας,
Γιάννης Παπαγεωργίου, Αν. Πρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κ. Μακεδονίας και
Ευαγγελία Κλούρα, Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών.

Τον συντονισμό έκαναν οι Γενικές Συντονίστριες του Μητρώου Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Ν. Αιγαίου, κα Μαρία Καλπουζάνη και κα Ελένη Μαυρόγαλου αντίστοιχα.

Τα συμπεράσματα που εξήχθησαν, αφού έγιναν γνωστές οι ευρωπαϊκού επιπέδου δομές των δυο μεγάλων Δήμων της χώρας, αφορούν την πολύ σημαντική και ουσιαστική παρέμβαση του εθελοντισμού σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής πρόνοιας. η δημιουργία Μητρώου Εθελοντισμού σε όλους τους κλάδους καθώς και η εκπαίδευση των πολιτών στη κουλτούρα του εθελοντισμού ξεκινώντας από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Η συνεργασία Περιφερειών αλλά και Δήμων σε επίπεδο ανταλλαγής εμπειριών, τεχνογνωσίας και πληροφορίας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τίθενται στο επίκεντρο των πολιτικών που αναπτύσσονται το τελευταίο χρονικό διάστημα σχετικά με τον εθελοντισμό.

Η κα Μαρία Καλπουζάνη στο τέλος της εκδήλωσης δήλωσε: “Άλλη μια διαδικτυακή ημερίδα με θέμα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Οι ημερίδες πραγματοποιούνται ανα τακτά χρονικά διαστήματα σε συνεργασία με όλα τα Μητρώα της χώρας με θέματα που απασχολούν τους πολίτες, την Κοινωνίας και τις ειδικές κοινωνικές ομάδες.

Μέσα από διάλογο και ανταλλαγή τεκμηριωμένων ιδεών και απόψεων μπορούν να συμβάλλουμε στη δημόσια σφαίρα επιλύοντας, στο μέτρο του δυνατού, προβλήματα διαχρονικά και συνάμα επίκαιρα. Η μαζική συμμετοχή των πολιτών σε αυτές τις διαδικτυακές ημερίδες αποδεικνύει προς βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση”

Πηγή: agriniopress.gr