Καλαμάτα: Εθελοντική δράση καθαρισμού στο πάρκο του Ανατολικού Κέντρου

Εθελοντική δράση καθαρισμού στο πάρκο του Ανατολικού Κέντρου, όπου βρίσκεται και το γυμναστήριο της Τέντας, διοργάνωσε την Κυριακή 17 του μήνα η ομάδα που οργανώθηκε μέσα από τη σελίδα του Facebook “Save your hood”.

Σήμερα Κυριακή 24/1 στις 12 μ., η ομάδα συνεχίζει και περιμένει όσους ενδιαφέρονται να τη γνωρίσουν και να συμμετάσχουν στις δράσεις της, στο αναψυκτήριο του Πάρκου Σιδηροδρόμων της Καλαμάτας.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στον καθαρισμό του Ανατολικού Κέντρου στην περιοχή της Τέντας, οι εθελοντές συγκέντρωσαν περισσότερες από 13 σακούλες με 1.400 λίτρα σκουπιδιών και ανακυκλώσιμων υλικών. Αυτή ήταν η τρίτη δράση της ομάδας στην Καλαμάτα, που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου.
Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 18 εθελοντές έχουν κινητοποιηθεί για να καθαρίσουν τις γειτονιές της πόλης, μαζεύοντας 35 σακούλες και 3.500 λίτρα σκουπιδιών συνολικά. Οι προηγούμενες δράσεις υλοποιήθηκαν στην Παραλία της Καλαμάτας όπου, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι της ομάδας, δυστυχώς τα σκουπίδια “ξεφυτρώνουν” από παντού. Οι ίδιοι σημειώνουν για την πιο πρόσφατη δράση τους:
“Το πάρκο της Τέντας είναι ένας πολύ όμορφος χώρος για παιδιά και για μεγάλους, που πραγματικά μπορεί να αλλάξει όψη. Στο σημείο αυτό υπάρχουν γήπεδα, μια μεγάλη παιδική χαρά, δημοτικοί λαχανόκηποι, στεγάζονται διάφοροι σύλλογοι, είναι η βάση του ΕΚΑΒ, η φοιτητική εστία, διδακτήρια του Πανεπιστημίου, ένας παιδικός σταθμός, το ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας και πολλά ακόμη, που είναι κρίμα να συνυπάρχουν με σκουπίδια.
Το τελευταίο διάστημα διαπιστώσαμε ότι υπάλληλοι του δήμου κάνουν ό,τι μπορούν και πιστεύουμε πως όλοι μαζί μπορούμε να το κάνουμε ένα όμορφο αξιοθέατο για να στέλνουμε το #6 (που ευχόμαστε σύντομα να φύγει από τη ζωή μας) και να κάνουμε τη βόλτα σε αυτόν τον ξεχωριστό χώρο. Μπορούμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας και τις κακές μας συνήθειες όλοι μαζί, είναι στο χέρι μας”.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Παράλληλα η ομάδα απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής και καλεί όλους τους πολίτες που θέλουν να αλλάξουν τις γειτονιές τους, να συμμετέχουν στις δράσεις της. Η εν λόγω δράση είναι πανελλαδική και κάθε εβδομάδα εκατοντάδες εθελοντές οργανώνουν καθαρισμούς σε περισσότερους από 44 νομούς της χώρας μέσα από τη σελίδα του Facebook “Save your hood”, με σκοπό να στεγάσει και να συντονίσει ατομικές και ομαδικές πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ομάδας:
“Από τα Τουρκοβούνια της Αθήνας και μέσω του Facebook ξεκίνησε κατά την προηγούμενη καραντίνα η δράση του Save Your Hood, με στόχο να βελτιώσει την καθημερινότητα και να αλλάξει τον τρόπο σκέψη μας. Μια ομάδα νέων, λοιπόν, αποφάσισε να αναλάβει εθελοντική δράση και να καθαρίσει την περιοχή. Από τότε μέχρι σήμερα ακολούθησαν κι άλλες δράσεις, ενώ βρήκε μιμητές ανά τη χώρα. Το όλο εγχείρημα στήθηκε και επικοινωνείται μέσω του Facebook. Εκεί γίνονται γνωστές όλες οι δράσεις, αλλά και οι πρωτοβουλίες του, ενώ πλέον έχει γιγαντωθεί”.

Πηγή: eleftheriaonline.gr