Ένας «πλεκτός» Μπέρνι Σάντερς πωλείται στο eBay για καλό σκοπό

Η εικόνα του καθιστού Bernie Sanders -με το μπουφάν και τα μεγάλα γάντια φτιαγμένα από ανακυκλωμένα υλικά- έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου και όχι μόνο. Την περασμένη εβδομάδα, ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών «έκλεψε» αναμφίβολα τα φώτα της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια της τελετής της ορκωμοσίας του 46ου προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden.

Το αποτέλεσμα είναι πως, η χαρακτηριστική φωτογραφία του Sanders -να «αγκαλιάζει» τον εαυτό του με τα τεράστια γάντια του, προσπαθώντας να προστατευτεί από το κρύο- βρίσκεται τώρα παντού. Τυπωμένη σε μπλούζες, τοποθετημένη ψηφιακά σε γνωστά εξώφυλλα δίσκων, χαραγμένη σε αναμνηστικά αντικείμενα, ακόμα και σε τατουάζ. Και ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που κερδίζουν χρήματα αναπαράγοντας, σχεδόν με κάθε πιθανό τρόπο, την πρωτότυπη εικόνα του γερουσιαστή, το χιούμορ, η ευρηματικότητα και η φαντασία ορισμένων δεν σταματά. Απόδειξη ότι ο διάσημος «καθιστός Sanders» έγινε και πλεκτό κουκλάκι και μάλιστα πωλείται στο eBay για καλό σκοπό.

«Είχα ήδη ένα λεπτομερές σχέδιο πλεξίματος με βελονάκι του Bernie Sanders, το οποίο είχα ετοιμάσει πριν ένα χρόνο και τώρα το επεξεργάζομαι για να συμπεριλάβω το μπουφάν και τα γάντια», έγραψε μεταξύ άλλων η δημιουργός της κούκλας, Tobey King στην ιστοσελίδα της «Tobey Time Crochet» στο Facebook. Με άλλη ανάρτησή της στον ιστότοπο, αφού έχει ευχαριστήσει τους χιλιάδες επισκέπτες της σελίδας της που έδειξαν ενδιαφέρον για το δημιούργημά της, η King προτρέπει όσους θέλουν να διεκδικήσουν τον «πλεχτό Sanders» στο eBay. Η τιμή του έχει ήδη ξεπεράσει τις 16.000 δολάρια. Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από την πώληση του πολυσυζητημένου αντικειμένου θα διατεθούν όλα στην οργάνωση Meals on Wheels, η οποία εξασφαλίζει γεύματα σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι και ο ίδιος ο γερουσιαστής αντιμετωπίζει με χιούμορ και θετική διάθεση τον ντόρο που έχει ξεσπάσει από τη φωνογραφία του, την ημέρα της ορκωμοσίας του Biden. Άλλωστε ο Sanders έχει δηλώσει ότι θα χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη φωτογραφία προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για καλό σκοπό. «Θα πουλήσουμε σε όλη τη χώρα πουλόβερ και T-shirt και όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν – τα οποία αναμένω να είναι 2 εκατομμύρια δολάρια – θα δοθούν σε προγράμματα όπως το «Meals On Wheels» που δίνουν φαγητό σε ηλικιωμένους πολίτες χαμηλού εισοδήματος», ανέφερε ο γερουσιαστής στο CNN. Όσο για την πλεκτή κούκλα πάντως, αυτή του μοιάζει αρκετά. Με αχτένιστα μαλλιά, γυαλιά και μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό, το καθιστό ομοίωμα του Sanders έχει ύψος περίπου 23 εκατοστά.

Στην ιστοσελίδα «Tobey Time Crochet» η Tobey King, σύζυγος-μητέρα δύο παιδιών, η οποία έμαθε να πλέκει με βελονάκι το φθινόπωρο του 2012, όταν άφησε τη δουλειά της για να είναι στο σπίτι με την κόρη της, όπως λέει, δίνει οδηγίες σε κάθε ενδιαφερόμενο για το πώς να πλέξει το δικό του «κουκλάκι Sanders».


Πηγές: tobeytimecrochet.com/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΤ