Οι δράσεις του Μ.Κ.Ι “Δεσμός” για τον Ιανουάριο

COVID-19: Στηρίζουμε κοινωφελείς οργανισμούς στη μάχη τους ενάντια στην πανδημία – 5,5 τόνοι αντισηπτικών μοιράστηκαν σε 80 φορείς πανελλαδικά!  

Στο πλαίσιο της δράσης του Δεσμού ενάντια στον COVID-19, προμηθευτήκαμε περισσότερα από 13.000 αντισηπτικά αξίας €20.110 για την κάλυψη αναγκών 80 φορέων που υποστηρίζουν ευάλωτους συνανθρώπους μας σε όλη την Ελλάδα!      

   

Συνολικά 5.012 λτ. επιτραπέζιων και ατομικών αντισηπτικών, αλλά και 400 λτ. αντισηπτικών επιφάνειας, μοιράστηκαν και ενισχύουν τους φορείς στην προσπάθειά τους να προστατευτούν από την πανδημία! Μέσα από αυτή τη δράση μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους προμηθευτές μας Fresh Line Cosmetics, Lavipharm και Ορθοπεδικός Κόσμος Κυφίδης που στήριξαν με επιπλέον δωρεάν ποσότητες την προσπάθειά μας, καθώς και την Omonia Trans που μας βοηθάει αφιλοκερδώς να φτάσουμε ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία!                  

Επιλέχθηκαν οι επιτυχόντες του προγράμματος “Δεσμός για τους Νέους”.
Οι νέοι εργαζόμενοι ξεκινούν 1η Φεβρουαρίου σε Κοινωφελείς Οργανισμούς!

Οι συνεντεύξεις των υποψηφίων του προγράμματος “Δεσμός για τους Νέους 2021” ολοκληρώθηκαν. Την Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου, 14 αξιόλογοι νέοι ξεκινούν να εργάζονται ενισχύοντας με τις δεξιότητές τους τη δράση 14 κοινωφελών οργανισμών! Ο Δεσμός, σε συνεργασία με τους υποστηρικτές του προγράμματος bioMérieux, Raycap, The Andreas Mentzelopoulos Foundation, The Hellenic Initiative Australia, VISA Ελλάδος, ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas, Εταιρεία Λαμπαδάριος & Συνεργάτες, Ίδρυμα Μποδοσάκη, ΚΑΛΛΙΣΤΗ, Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ,ΤΙΤΑΝ Τσιμέντων Α.Ε., ανακοινώνει με μεγάλη χαρά τους επιτυχόντες νέους και οργανισμούς:    Άγγιγμα Ζωής, Νικόλαος Τσουνάκης  Άγιος Εφραίμ, Αναστασία Ζαγάρη Διογένης ΜΚΟ, Ακριβή-Ελένη Μαρτίνη Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας, Βασιλική Καροπούλου Κέντρο Φ, Παναγιώτα Πλατανίτη Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων Και Φίλων Ατόμων Με Αυτισμό Ρέθυμνου, Αδαμαντία Τσίχλη Σύλλογος Νοσηλεία, Ορέστης Σιάκης Emfasis Foundation, Γιώργος Χρυσανθίδης Genderhood, Λαμπρινή Γεωργίου Generation 2.O – Δεύτερη Γενιά – Ινστιτούτο Για Τα Δικαιώματα, Την Ισότητα Και Την Ετερότητα, Αντιγόνη Ανωμερίτη   Rise Club, Αφροδίτη Γιαπράκα Solidarity Now, Μαρία Παπούλια Women Do Business, Ειρήνη-Φρειδερίκη Λυμπούση Youthnest, Κατερίνα Αντωνιάδη

Είναι χαρά μας να στηρίζουμε τα όνειρα της νέας γενιάς, πόσο μάλλον όταν αυτά αλλάζουν τον κόσμο μας προς το καλύτερο! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υποστηρικτές μας που κάνουν αυτό το πρόγραμμα πραγματικότητα!    

             

Με σύμμαχο την Cosmos Sport προσφέραμε αθλητικό εξοπλισμό σε 3 Ιδρυματα Παιδικής Προστασίας.
  Η Στέγη Θηλέων “Ο Άγιος Αλέξανδρος” στο Π. Φάληρο, Το Σπίτι της Βεργίνας - Σύλλογος Κοινωνικής Πρωτοβουλίας Βέροιας “Πρωτοβουλία για το Παιδί”, και το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Λασιθίου (Παιδόπολη Νεάπολης) - Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης (Ν.Π.Δ.Δ.), έλαβαν λίγο πριν τα Χριστούγεννα, τραμπολίνο, μπασκέτες, τέρματα, ping pong και άλλα πολλά, εμπλουτίζοντας την καθημερινότητα των παιδιών με νέα σημαντικά ερεθίσματα και ευκαιρίες άσκησης και διασκέδασης!
Με τις παραδόσεις αυτές, ολοκληρώθηκε η ενέργεια Back to School της Cosmos Sport που έτρεξε τον Σεπτέμβριο 2020 σε συνεργασία με το Δεσμό!  

Παιδικά χαμόγελα στο “Σπίτι της Βεργίνας”.                

Η ευχή μας για το 2021 γίνεται πραγματικότητα με τη στήριξή σας!
  Το όραμά μας για έναν καλύτερο κόσμο απαρτίζεται από αξίες αλληλεγγύης, εγγύτητας, και ισότητας. Οι γιορτές είναι εξαιρετικές αφορμές για να θυμίζουν την σημασία των παραπάνω στην καθημερινότητα μας! Φέτος, εταιρείες και ιδιώτες, φίλοι του Δεσμού, στήριξαν το όραμά μας μέσα από πληθώρα δράσεων! Εταιρείες όπως Vodafone TV, Cubico Sustainable Investments, Thenamaris Ship Management, Sleed, Upstream, ToFarmakeioMou.gr, Ocean Energy, Estia Developments DECA Investments, με δική τους πρωτοβουλία και σε συνεργασία με το Δεσμό, συνέβαλαν καταλυτικά στο έργο μας, αλλάζοντας ουσιαστικά την καθημερινότητα χιλιάδων συνανθρώπων μας σε όλη την Ελλάδα! Συγκινηθήκαμε ιδιαίτερα με τη δωρεά της Thenamaris που προσέφερε δώρα για 60 παιδιά 0-15 ετών, οι πρωτοβουλίες των Littles και St. Catherine’s British School, που συγκέντρωσαν ρούχα, παιχνίδια και είδη πρώτης ανάγκης για φορείς, αλλά και της εταιρείας Two in a Castle  που προσέφερε 5 κούτες με καινούρια ρούχα για παιδιά έως 12 ετών.
Εξίσου συγκινητικές είναι οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες, όπως αυτή της φίλης Χριστίνας Γουζέλη Ζαρακούδη που προσέφερε καινούρια παιχνίδια και παζλ στα 33 παιδιά του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων και ολοκαίνουρια ζεστά μπουφάν για τα 13  παιδιά της Πρωτοβουλίας για το Παιδί στη Βέροια, χαρίζοντας πολλά χαμόγελα και ευκαιρίες δημιουργικής απασχόλησης.
  Μια ακόμα ξεχωριστή στιγμή ήταν και η πρωτοβουλία αγάπης μιας ομάδας 17 μαθητών λυκείου, που ένωσαν τις φωνές τους δημιουργώντας την ομάδα COVID Band- Aid, αφιερώνοντας την δική τους εκδοχή του τραγουδιού “Do they know it’s Christmas” στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ του ΓΝΑ “Ευαγγελισμός”. Στόχος τους η συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση της ΜΕΘ με σύμμαχο τον Δεσμό.                   

Η ΔΕΗ στηρίζει τον Δεσμό!
  Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε τη δωρεά της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) στον Δεσμό! Στα πλαίσια της δράσης της «Ένα με τα Παιδιά» η ΔΕΗ επέλεξε να ενισχύσει το έργο του Δεσμού για την φροντίδα και υποστήριξη παιδιών σε όλη την Ελλάδα!   Η πολύ σημαντική δωρεά θα διατεθεί στα πλαίσια του προγράμματος «Δεσμός για τα Σχολεία», που σκοπό έχει να εξασφαλίσει την ενθάρρυνση των παιδιών να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να τα βοηθήσει να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ικανότητές τους, καλύπτοντας ελλείψεις και εξοπλίζοντας σχολεία με αναγκαίες προμήθειες όπως ηλεκτρονικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, αθλητικό εξοπλισμό, γραφική ύλη, είδη χειροτεχνίας, και πολλά άλλα.  

Πηγή: www.desmos.org/