Υποτροφίες από τον οίκο Bulgari για πανεπιστημιακές έρευνες σχετικά με την COVID-19

Ο οίκος κοσμημάτων Bulgari διευρύνει τη δέσμευσή του να υποστηρίξει τη διεθνή προσπάθεια κατά της νόσου COVID-19, εγκαθιδρύοντας προσφάτως την Bulgari Women & Science Fellowship in Covid-19 Research at the Rockefeller University: παρέχει οικονομική υποστήριξη σε μεταπτυχιακές φοιτήτριες και ερευνήτριες που ήδη έχουν διδακτορικό και οι οποίες θα μελετήσουν την ασθένεια στο ερευνητικό πανεπιστημιακό ίδρυμα βιοϊατρικής της Νέας Υόρκης.

Το πρόγραμμα του Rockefeller University είναι το πρώτο πρότζεκτ στις ΗΠΑ το οποίο θα δεχθεί χρηματοδοτική στήριξη από το Bulgari Virus Free Fund. Συνδέεται με την Women & Science Initiative του πανεπιστημίου, που στόχο έχει να προωθήσει τις καριέρες γυναικών επιστημόνων οι οποίες, ιστορικά, υποεκπροσωπούνται στους περισσότερους επιστημονικούς τομείς. Σήμερα, περισσότερες από 75 γυναίκες επιστήμονες εργάζονται στο πανεπιστήμιο σε πρότζεκτ που σχετίζονται με την COVID-19.

Οι υπότροφοι 2020-21 Bulgari Women & Science Fellows είναι η Dr. Frauke Muenchsch και η Dr. Inna Ricardo-Lax – και οι δύο στον τομέα της ιολογίας – καθώς και η Sandra Nakandakari, μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην ανοσιολογία. Και οι τρεις εγκατέλειψαν τα περυσινά πεδία ερευνών τους για να συμβάλλουν στην παγκόσμια προσπάθεια να εξελιχθούν καινούργιες φαρμακευτικές αγωγές και θεραπεία για τη νόσο.

Πηγή: thepresident.gr