Περισσότερες από 40 δωρεάν ταινίες για Εφήβους

Στο δεύτερο αφιέρωμα του «Petit Plan» στον Ευρωπαϊκό κινηματογράφο και τις Ευρωπαϊκές αξίες

Περισσότερες από 40 ταινίες θα προβάλει διαδικτυακά και δωρεάν το “Petit Plan: Κινηματογράφος για Εφήβους”, που επιστρέφει 1-5 Φεβρουαρίου 2021 με το “Petit Plan: Europa II”, το δεύτερο αφιέρωμά του στον Ευρωπαϊκό κινηματογράφο και τις Ευρωπαϊκές αξίες.

Τα φιλμ που θα προβληθούν είναι από όλη την Ευρώπη και θίγουν ζητήματα που απασχολούν τους σημερινούς εφήβους όπως το bullying, το ρατσισμό, τα social media, κ.α.

Παράλληλα θα γίνει κι ένα αφιέρωμα στην Σουηδία σε συνεργασία με το Stockholm Independent Film Festival και το Rex Animation Film Festival. Όλες οι ταινίες του φεστιβάλ θα είναι διαθέσιμες διαδικτυακά μέσα από τον ιστότοπο https://video.petitplan.org/ για χρήστες εντός της Ελλάδας (το διάστημα 1-5 Φεβρουαρίου 2021).

Αξίζει να σημειωθεί πως το κοινό θα μπορεί να ψηφίσει την καλύτερη ταινία, ενώ εγκαινιάζεται το τμήμα #ThisIsEU – Ευρωπαϊκές Αξίες όπου θα απονεμηθεί τιμητικό βραβείο ανάμεσα σε 12 ταινίες που αντικατοπτρίζουν καλύτερα τις Ευρωπαϊκές Αξίες.tainies_2.jpg

Για την απονομή του βραβείου #ThisIsEU θα αποφασίσει τριμελής κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από τους: Δημήτρη Κατσιμίρη (Σκηνοθέτης),Θανάση Νεοφώτιστο (Σκηνοθέτης) και Αγγελική Στελλάκη (Δημοσιογράφος-Κριτικός).

Το Petit Plan: Europa II πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και με μέγα δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πηγή: typosthes.gr