Οκτάχρονος με εγκεφαλική παράλυση και επιληψία μαζεύει χρήματα για φιλανθρωπίες

Χαιρετίστηκε ως ήρωας στην Ιρλανδία μετά από απίστευτο φιλανθρωπικό επίτευγμα κι αφού μέσα σε 50 μέρες περπάτησε 5χλμ γύρω από το σπίτι του

Ένα απίστευτο οκτάχρονο αγόρι χαιρετίστηκε ως εθνικός ήρωας για τις λαμπρές προσπάθειές του να συγκεντρώσει χρήματα για σημαντικούς σκοπούς σε ολόκληρη την Ιρλανδία.

Ο Oliver Lynch από το Ballincollig στο Co Cork γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση και επιληψία.

Ωστόσο, ήταν αποφασισμένος να κάνει τη δουλειά του για φιλανθρωπικούς σκοπούς κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών.

Έτσι, έθεσε στον εαυτό του την πρόκληση να περπατήσει 5 χιλιόμετρα σε 50 ημέρες έξω από το σπίτι του για να βοηθήσει συγκεκριμένους οργανισμούς όπως τα Enable Ireland, Dogs for the Disabled και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Cork University Hospital. Οι οργανισμοί αυτοί αφορούν Άτομα με ειδικές ανάγκες και σχετικά ιδρύματα.

Από τα μέσα Απριλίου έως τον Ιούνιο του 2020, ο Όλιβερ έκανε τα απαραίτητα βήματα με τη βοήθεια του συνοδευτικού του, συγκεντρώνοντας 37.000 ευρώ στην όλη διαδικασία.

Ήταν μια ηρωική προσπάθεια και αναγνωρίστηκε δεόντως στην Ιρλανδία αυτήν την εβδομάδα, όταν ο Όλιβερ αναδείχθηκε μεταξύ των πέντε νικητών των κοινοτικών βραβείων “ήρωας της Axa”.

Η μητέρα του Oliver, Alison, παρευρέθηκε για να παραλάβει το βραβείο, το οποίο περιλαμβάνει μια δωρεά 20.000 € στις φιλανθρωπικές οργανώσεις για τις οποίες είχε συγκεντρώσει ο μικρός τα χρήματα.

Ο Όλιβερ παρακολούθησε από το σπίτι με τον πατέρα του τον Κέβιν, τον δίδυμο αδερφό του Ρούμπεν και την μεγαλύτερη αδερφή του Κάοϊμε, την εκδήλωση.

Πηγή: pentapostagma.gr