Τέσσερις εθελοντές στον Αγρό μέσω του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης

Τέσσερις νεαροί εθελοντές βρίσκονται τις τελευταίες μέρες στον Αγρό, όπου φιλοξενούνται από τον Φιλοδασικό Σύνδεσμό του χωριού στο πλαίσιο του σχεδίου “Πράσινες Δράσεις για ένα βιώσιμο μέλλον” που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση, η Mia και ο Oscar από Ισπανία και η Adina μαζί με τον Mihai από Ρουμανία αποτελούν την ομάδα των εθελοντών που θα παραμείνουν στην κοινότητα του Αγρού για 12 μήνες.

Στο διάστημα αυτό θα προσφέρουν τις υπηρεσίες στο χωριού με στόχο της πράσινη ανάπτυξη, την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης, την προώθηση του εθελοντισμού και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ανάμεσα σε άλλες δράσεις οι εθελοντές θα καθαρίσουν μονοπάτια της φύσης, φράγματα και πάρκα, θα φυτέψουν και θα συντηρήσουν πολλά δέντρα και θάμνους στην περιοχή Τροόδους, θα διοργανώσουν εκστρατείες καθαριότητας και ανακύκλωσης ενώ θα συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες μαζί με την νεολαία του χωριού.

Μέσα από τις πιο πάνω δραστηριότητες οι νέοι εθελοντές θα ενσωματωθούν στην τοπική κοινωνία, θα γίνουν ενεργοί πολίτες ενώ παράλληλα θα γνωρίσουν την κυπριακή κουλτούρα και φιλοξενία, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας.

Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, σημειώνεται στην ανακοίνωση, συνενώνει νέους που επιθυμούν να οικοδομήσουν μια κοινωνία με λιγότερους αποκλεισμούς, στηρίζοντας τα ευάλωτα άτομα και αντιμετωπίζοντας τις κοινωνικές προκλήσεις. Προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία και εξαιρετικές ευκαιρίες στους νέους που επιθυμούν να βοηθήσουν, να μάθουν και να εξελιχθούν.

Οι συμμετέχοντες στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης ενστερνίζονται τις αξίες της αλληλεγγύης, του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και πιστεύουν στην επιδίωξη μιας δίκαιης και ισότιμης κοινωνίας που την χαρακτηρίζει ο πλουραλισμός, η απαγόρευση των διακρίσεων, η ανεκτικότητα, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη και η ισότητα. 

Πηγή: philenews/ΚΥΠΕ