Οι “Γέφυρες Τέχνης” στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας

Συνάντηση με το γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γεώργιο Σταμάτη, και την επιστημονική του ομάδα, είχε η υπεύθυνη της οργάνωσης Γέφυρες Τέχνης , Άνχελα Μαρία Αρμπελάεθ.

“Η παρουσίαση του έργου, των δραστηριοτήτων, αλλά και των σημαντικών επιτευγμάτων – ιδιαίτερα υπό τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας Covid-19, έγινε αποδεκτή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τον κ. Σταμάτη και την επιστημονική του ομάδα, που παραβρέθηκε στη συνάντηση. Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, ενημερώθηκαν για τον απολογισμό δράσης της πρωτοβουλίας, που υλοποιείται σε εθελοντική βάση καθώς ακόμα δεν επιδοτείται από φορείς είτε ιδιώτες”, αναφέρεται στην ανακοίνωση των “Γεφυρών Τέχνης”.

Σχετικά με τις δράσεις, ο Σύλλογος αναφέρει ότι “απευθύνονται με ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά, νέους και νέες μητέρες που διαμένουν στους καταυλισμούς Ελλήνων Τσιγγάνων στην Παγανή και τον Παπάδο Γέρας, όπου διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας. Επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας αποτελεί η βελτίωση των συνθηκών ένταξης των ωφελούμενων μαθητών μας Ελλήνων Τσιγγάνων στο εκπαιδευτικό σύστημα, η ενδυνάμωση της διαπολιτισμικής κατανόησης, της επικοινωνίας και συνεργασίας. Περιλαμβάνει μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας και εμψυχωτικών δραστηριοτήτων, όπως μαθήματα γενικής παιδείας, μουσικής, παραδοσιακών τεχνών, καθώς και συμβουλευτικές συνεδρίες και συσσίτιο”.

Όπως σημειώνεται, “από το 2018, με την υποστήριξη εθελοντών φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και συμπολιτών, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 1.620 ώρες προγραμματισμού και δημιουργικής απασχόλησης, αλλά και παρεμβάσεις στους θεσμικούς φορείς”.

Από την πλευρά τους, ο Γενικός Γραμματέας και η επιστημονική του ομάδα, ενημέρωσαν σχετικά με το δεκαετές σχέδιο για τη στήριξη των Ρομά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στο πλαίσιο των δράσεων για την βιώσιμη ανάπτυξη και ανακύκλωση, ο κ. Γενικός Γραμματέας παρέλαβε μια πάνινη τσάντα, που φιλοτέχνησε ειδικά για τον ίδιο μαθήτρια στο δημιουργικό εργαστήριο.

Πηγή: voreioaigaio.ert.gr