Εθελοντικές δράσεις καθαρισμού σε Ελαιόρεμα, Αγγελοχώρι, Στρατόπεδο Κόδρα και Κέδρινο Λόφο!

Συνεχίζονται και επεκτείνονται οι εθελοντικές δράσεις καθαρισμού της Ομάδας Save your Hood σε ολόκληρο το νομό Θεσσαλονίκης! Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι δραστήριοι εθελοντές, μάζεψαν περισσότερες από 365 σακούλες σκουπιδιών
σε 4 διαφορετικές δράσεις.

Το Σάββατο οι εθελοντές καθάρισαν το Ελαιόρεμα Τούμπας σε συνεργασία με το Δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη που συνεισέφερε όχημα και εργαλεία καθώς και την περιοχή natura στο Αγγελοχώρι.

Την Κυριακή οι εθελοντές βρέθηκαν στο Στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά οπού σε συνεργασία με το Δήμο καθάρισαν για δεύτερη φορά τον τελευταίο μήνα το παλιό στρατόπεδο, καθώς και στον Κέδρινο Λόφο οπου και πάλι με τη συμμετοχή του τοπικού δήμου, μαζεψαν περισσότερες από 65 σακούλες σκουπιδιών μέσα από το περιαστικό δάσος.

Συνολικά 165 εθελοντές συμμετείχαν και στις τέσσερις δράσεις, οπου χωρισμένοι σε ολιγομελείς ομάδες και τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες, κατάφεραν να απαλλάξουν την πόλη μας από σχεδόν 45000 λίτρα σκουπιδιών μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Η ομάδα, που ξεκίνησε τη δράση της μόλις στις αρχές Δεκεμβρίου, έχει μέχρι σήμερα πραγματοποιήσει 19 δράσεις στη Θεσσαλονίκη κινητοποιώντας περισσότερους από 430 εθελοντές και μαζεύοντας συνολικά 115000 λίτρα σκουπιδιών από τα πιο πολυσύχναστα και δημοφιλή σημεία της Θεσσαλονίκης όπως η Νέα Παραλία, ο Πύργος Τριγωνίου, η Νέα Κρήνη και το Σέιχ Σου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εθελοντική ομάδα “Save your Hood” δραστηριοποιείται πανελλαδικά, ενώ αυτό το Σαββατοκύριακο παρόμοιες δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε 65 σημεία σε όλη τη χώρα.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης συντονίζεται μέσα από τη σελίδα του facebook “Save your Hood Thessaloniki” και τα μέλη της καλούν όλους τους ενεργούς πολίτες να συμμετέχουν για να αλλάξουν τις γειτονιές τους!

Πηγή: cityportal.gr