Αφιέρωμα στον μεγάλο ευεργέτη Χαράλαμπο Τσιμά

Εγκαινιάστηκε η αίθουσα του 31ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου «Χαράλαμπος Τσιμάς»

Σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης εγκαινιάστηκε το υπερσύγχρονο εργαστήριο πληροφορικής του 31ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, που φέρει, τιμής ένεκεν, το όνομα του μεγάλου ευεργέτη Χαράλαμπου Τσιμά.

Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Χαραλάμπους πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της αίθουσας που ανακαινίστηκε και εξοπλίστηκε χάρη στην γενναιόδωρη προσφορά του μεγάλου ευεργέτη της περιοχής, ο οποίος άφησε τεράστια παρακαταθήκη μεγαλοψυχίας, φιλαλληλίας, καλοσύνης και ανθρωπιάς.

Εντονη η συγκινησιακή φόρτιση για την σύζυγο του μεγάλου δωρητή, Ελένη Τσιμά και τις κόρες της, Ολγα και Βούλα, που παραβρέθηκαν στην λιτή εκδήλωση. Περιγράφοντας τα συναισθήματά της, η Ελένη Τσιμά ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «ήταν όλα θαυμάσια. Τα ποιήματα, οι ζωγραφιές των παιδιών, τα τραγούδια, όλα ήταν πολύ συγκινητικά. Σκέφτηκα πως, αν υπάρχουν ψυχές, θα είναι πολύ ευχαριστημένος, γιατί το έκανε με όλη του την καρδιά. Το έλεγε πάντα. Τι κρίμα που δεν μπόρεσε να είναι σήμερα εδώ».

Παράλληλα, η οικογένεια του αείμνηστου ευεργέτη, δεσμεύτηκε ότι θα ακολουθήσουν μελλοντικά ανάλογες πρωτοβουλίες και σε άλλα σχολεία της περιοχής, στη μνήμη του μεγάλου ευεργέτη. Όπως ανέφερε, παράλληλα, η Ελένη Τσιμά, αντικρίζοντας με συγκίνηση την επιγραφή με το όνομα του συζύγου της, στην ανακαινισμένη αίθουσα του σχολείου, «περίμενε με ανυπομονησία την στιγμή των εγκαινίων, και πάντα είχε στη σκέψη του, τους συνανθρώπους του, που έχουν ανάγκη βοήθειας. Ας ελπίσουμε ότι από εκεί πάνω που είναι, τα βλέπει».

Εξήντα χρόνια ευτυχισμένου έγγαμου βίου θα συμπλήρωναν στις 16 Φεβρουαρίου και όπως επεσήμανε η κ. Τσιμά «στην Αντίς Αμπέμπα γίνεται λαϊκό προσκύνημα έξω από το πολυκατάστημα που δημιούργησε. Προσέφερε πάντα στον συνάνθρωπο. Ακόμη και στο δρόμο όταν έβλεπε κάποιον παράλυτο, σταματούσε το αυτοκίνητο, προσπαθούμε να ελαφρύνει τον πόνο του».

Εκφραση ευγνωμοσύνης στο πρόσωπο και την μεγάλη προσφορά του Χαράλαμπου Τσιμά, η χθεσινή λιτή, κλειστή εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν η Ελένη, η Ολγα και η Βούλα Τσιμά, ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος, ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος, στενός φίλος της οικογένειας και εκπαιδευτικοί του σχολείου. Όπως επεσήμανε, τέλος, ο διευθυντής του σχολείου, Θανάσης Ζαβός, «ήταν συναισθηματικά φορτισμένα τα εγκαίνια. Ηταν ένα αφιέρωμα, με κατάθεση ψυχής».

Πηγή: taxydromos.gr