Δωρεά Kaizen Gaming: 6 φορητές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Πρόκειται για τη δεύτερη κίνηση στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την Kaizen Gaming κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Δωρεά από την Kaizen Gaming (Stoiximan): Έξι καινοτόμες φορητές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας οι οποίες θα συνεισφέρουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Μια σημαντική ενίσχυση φέρνει για το Εθνικό Σύστημα Υγείας η παράδοση έξι φορητών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας από την Kaizen Gaming (Stoiximan), οι οποίες θα συνεισφέρουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς που νοσούν με Covid-19. Η επίσημη παραλαβή των πρώτων τεσσάρων φορητών ΜΕΘ, έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» παρουσία του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Kaizen Gaming, Γιώργου Δασκαλάκη. Σημειώνεται ότι οι πρώτες δύο φορητές ΜΕΘ παραδόθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» δύο φορητές ΜΕΘ παραδόθηκαν στο  Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Δημήτριος». Επιπλέον, άλλες δύο φορητές ΜΕΘ αναμένεται να καταφθάσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. 

Πρόκειται για τη δεύτερη κίνηση στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την Kaizen Gaming κατά τη διάρκεια της πανδημίας και αφορά στη δωρεά 6 συνολικά φορητών ΜΕΘ αξίας €500.000 με στόχο την ενίσχυση των δυνάμεων για την αντιμετώπιση των αναγκών του εν εξελίξει δεύτερου κύματος της υγειονομικής κρίσης που διανύει η χώρα.
Είχε προηγηθεί η δωρεά 250.000 μασκών κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών της πανδημίας τον περασμένο Μάρτιο όταν τα αποθέματα της χώρας σε προστατευτικό υλικό ήταν σχεδόν εξαντλημένα.

Την ευγνωμοσύνη του εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έδωσε το παρών στην παραλαβή των κινητών ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας «Σήμερα, είμαστε στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» για να ευχαριστήσουμε τη Stoiximan. Σας ευχαριστούμε πολύ, όπως και όλους τους ιδιώτες δωρητές μας. Γιατί αυτή η διαδικασία και αυτή η τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας έδειξε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε όλοι μαζί: ιδιωτικός τομέας, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και όλοι όσοι θέλουν να προσφέρουν και αυτό είναι πολύ θετικό και συγκινητικό. Είμαστε εδώ σήμερα για να παρουσιάσουμε κάτι πρωτοποριακό, τις φορητές ΜΕΘ. Δύο στο «Γ. Γεννηματάς», δύο στον «Άγιο Δημήτριο» και δύο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο στην Πάτρα, που έχει την ευγενή καλοσύνη να μας δωρίζει η εταιρεία. Είναι πλήρως εξοπλισμένες, είναι τελευταίας τεχνολογίας, είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην Ευρώπη και έχουν το πολύ μεγάλο αβαντάζ ότι ανάλογα με την πίεση η οποία υπάρχει στη χώρα, στη Βόρεια Ελλάδα, στην Αττική, στην Αχαΐα, μπορούν να μεταφέρονται έτσι ώστε να ενισχύουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.»

Πηγή: athensvoice.gr