Οι υποτροφίες του Hellenic University Club of Philadelphia

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ. Ο οργανισμός Hellenic University Club of Philadelphia (HUC) ανακοίνωσε τις υποτροφίες προς ομογενείς και ελληνικής καταγωγής μαθητές και φοιτητές αλλά και σε όσους ακολουθούν ελληνικές σπουδές ανεξαρτήτως καταγωγής, για τη σχολική χρονιά 2021-2022.

Ο οργανισμός που ιδρύθηκε το 1936 στη Φιλαδέλφεια, προσέφερε συνολικά 17 υποτροφίες, αξίας 58.500 δολαρίων. Οι οκτώ από αυτές αφορούν προπτυχιακούς φοιτητές, οι τρεις προπτυχιακούς και πτυχιακούς και οι έξι πτυχιακούς.

Οπως δήλωσε η πρόεδρος του HUC, Ζωή Τριπολίτη, ο οργανισμός πρόσθεσε 4 ακόμη περιοχές για μαθητές που θα δικαιούνται να συμμετέχουν. Οι νέες περιοχές είναι το Northampton County στην Πενσυλβάνια, το Μercer, το Monmouth και το Ocean Counties στη Νέα Ιερσέη.

Οι υποψήφιοι μαθητές και φοιτητές που θα επιλεγούν θα πρέπει να μεταγραφούν σε πτυχιακό πρόγραμμα 4 ετών σε κολέγιο ή πανεπιστήμιο ή θα πρέπει να βρίσκονται στον τελευταίο χρόνο φοίτησης στο Λύκειο και να γραφτούν σε πτυχιακό πρόγραμμα και να έχουν υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις.

Οι υποτροφίες που απαιτούν αποδεικτικά οικονομικής βοήθειας είναι οι εξής:

Dr. Michael Dorizas Memorial Scholarship, αξίας 5000 δολαρίων, Founders Scholarship, αξίας επίσης 5000 δολαρίων, Dimitri J. Ververelli που αφορά πτυχίο στην Αρχιτεκτονική ή Μηχανική, αξίας 3000 δολαρίων. Ακολουθεί η υποτροφία George C. Liacouras αξίας 5000 δολαρίων, η υποτροφία Theresa A. Chletcos αξίας 2000 δολαρίων και η Goldie S. Vastardis, αξίας 2000 δολαρίων.

Οι υποτροφίες για τις οποίες δεν απαιτούνται αποδεικτικά οικονομικής κατάστασης είναι:

Paideia Scholarship που δίνεται σε παιδί μέλος -τα τελευταία τρία χρόνια- του οργανισμού, αξίας 5000 δολαρίων και η Cyprus Society Scholarship, αξίας 2000 δολαρίων.

Τέλος, οι υποτροφίες για πτυχιακούς φοιτητές και για τις οποίες δεν απαιτείται η οικονομική κατάσταση του υποψηφίου είναι: Dr. Nicholas Padis Memorial Graduate Scholarship αξίας 5000 δολαρίων και η John Manos Esq. υποτροφία αξίας 2000 δολαρίων.

Ολες οι αιτήσεις πρέπει να σταλούν έως την 1η Απριλίου και μπορούν να κατατεθούν μέσω της ιστοσελίδας του οργανισμού εδώ: www.hucphiladelphia.org.