Το μήνυμα του Μεροπείου Ιδρύματος για την παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων: “Ας γίνουμε ο κισσός…”

Ξέρει που γέρασε πολύ∙ το νοιώθει, το κυττάζει,
κι’ εν τούτοις ο καιρός που ήταν νέος μοιάζει
σαν χθες. Τι διάστημα μικρό, τι διάστημα μικρό.
Κ.Π. Καβάφης

Να αποτίουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους και να επισημάνουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μας καλεί ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών εν όψει του σημερινού εορτασμού.

Μπορεί τα νέα δένδρα να ποτίζει ο κηπουρός και οι ρίζες των παλιών να βρίσκουν μόνες στα σπλάχνα της γης τους τελευταίους χυμούς της ζωής τους. Είναι όμως το παρελθόν που παραμένει ολοζώντανο μπροστά μας.

Χρειάζεται να στρέψουμε το βλέμμα μας προς τα πίσω για να δούμε τον γοργό ρυθμό της ζωής, την ταχύτητα με την οποία προφταίνουν όλους τα γηρατειά.

Είναι λίγες οι απαιτήσεις τους. Να συμμετέχουν στις χαρές και στις όμορφες στιγμές που προετοίμασαν. Δεν αρκεί το πάλλευκο φωτοστέφανο με το οποίο περιβάλει τα γηρατειά ο χρόνος. Χρειάζεται το δικό μας χάδι και το σεβάσμιο φίλημα.

Τα Διοικητικά Συμβούλια του «Μεροπείου Φιλανθρωπικού Ιδρύματος» και του «Μεροπείου Φιλανθρωπικού Σωματείου» συμμετέχουν στον εορτασμό επισημαίνοντας τη φροντίδα που καταβάλουν εθελοντές και επαγγελματίες, επί 365 ημέρες τον χρόνο, για την ποιότητα ζωής των φιλοξενούμενων στον ιδιόκτητο ξενώνα που βρίσκεται επί της οδού (Μενελάου 96, Καλλιθέα).

Συμπληρώνοντας εφέτος 104 χρόνια ζωής διαρκούς προσφοράς, το Μερόπειο Ίδρυμα, καλεί όλους όσοι επιθυμούν να συμπαρασταθούν στο έργο του.

Στόχος μας είναι ο κόσμος που έρχεται, να συναντά τον κόσμο που φεύγει στο δικό του σπίτι. Να απολαμβάνουν και οι παρήλικες τη γαλήνη, σε συνθήκες αξιοπρέπειας, περιποίησης, ψυχαγωγίας και ανακούφισης. Ας γίνουμε ο κισσός που θα τυλίξει τον κορμό του γέρικου πλατανιού και θα τον καλύψει με τη χαρά του πρασίνου του. Ας αγκαλιάσουμε το κίνημα αυτό που ταιριάζει στα ήθη και τον πολιτισμό μας!