32 ωφελούμενους θα εξυπηρετεί το Κοινωνικό Ιατρείο Δήμου Σαμοθράκης

Ευχαριστήρια Δήμου Σαμοθράκης προς Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο Ν. Έβρου και ΖΑΝΤΕ FERRIES για την υποστήριξη στην δημιουργία του Κοινωνικού Ιατρείου

Ο Δήμος Σαμοθράκης ευχαριστεί θερμά τον Ιατρικό Σύλλογο Ν. Έβρου καθώς και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ν. Έβρου για την αμέριστη συμπαράσταση τους προκειμένου να στηθεί δίκτυο εθελοντών ιατρών για τη δημιουργία του Κοινωνικού Ιατρείου.

Το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Σαμοθράκης θα εξυπηρετεί τριανταδύο (32) ωφελούμενους (άπορους, ανασφάλιστους), η επιλογή των οποίων, έγινε βάση αυστηρών κριτηρίων, από τριμελή επιτροπή που ορίστηκε με Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα ραντεβού θα προγραμματίζονται απευθείας από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (με παροχή παραπεμπτικού), με τον θεράποντα ιατρό και η επιλογή των εθελοντών ιατρών για κάθε ειδικότητα που θα προκύπτει ανάγκη εξέτασης, θα γίνεται εκ περιτροπής (κυκλικά), ώστε να συμμετέχουν όλοι.

Σε μία εποχή δύσκολη για όλους μας και ιδιαίτερα για τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, σε μία εποχή που οι αξίες καταρρέουν, τέτοιες ενέργειες αγάπης και αλληλεγγύης, φέρνουν κοντά σε εκείνους που χρειάζονται βοήθεια, εκείνους που μπορούν και έχουν την καλοσύνη να βοηθήσουν.

Εξάλλου, τέτοιες ενέργειες αλληλεγγύης δίνουν ελπίδα και ώθηση στην Ελληνική κοινωνία και συγχρόνως δίνουν κουράγιο και δύναμη στους οικονομικά εξαθλιωμένους συμπολίτες μας.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος
σε θέματα υγείας
Βασιλειάδου Σόνια

Παράλληλα, ευχαριστήρια επιστολή προς την ZANTE FERRIES απέστειλε ο Δήμαρχος Σαμοθράκης για την συμπαράσταση της στις δράσεις του Δήμου.

Στην επιστολή αναφέρεται:

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης σας ευχαριστεί θερμά για την αμέριστη συμπαράσταση σας σε οποιαδήποτε ιατρική δράση οργανώνει ο Δήμος προς όφελος των δημοτών, δείχνοντας πάντα μέσα από την εθελοντική προσφορά, το κοινωνικό σας πρόσωπο. Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες που για ακόμη μία φορά συνεισφέρετε, προκειμένου να μετακινηθούν δωρεάν οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Ιατρείου.

Σε μία εποχή δύσκολη για όλους μας και ιδιαίτερα για τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, σε μία εποχή που οι αξίες καταρρέουν, τέτοιες ενέργειες αγάπης και αλληλεγγύης, φέρνουν κοντά σε εκείνους που χρειάζονται βοήθεια, εκείνους που μπορούν και έχουν την καλοσύνη να βοηθήσουν. Εξάλλου, τέτοιες ενέργειες αλληλεγγύης δίνουν ελπίδα και ώθηση στην Ελληνική κοινωνία και συγχρόνως δίνουν κουράγιο και δύναμη στους οικονομικά εξαθλιωμένους συμπολίτες μας.

Σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε στην αμέριστη συμπαράστασή σας και στο μέλλον.

Πηγή: evros24.gr