Χανιά | Εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το νοσοκομείο Χανίων διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία εκπαιδευτικών.

Σκοπός όπως αναφέρεται σχετικά σε ανακοίνωση, «είναι η υποστήριξη της Τράπεζας Αίματος που έχει δημιουργηθεί για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και μέσω αυτής, η προσφορά στο συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.

Η αιμοδοσία θα γίνει στις 23 και 24 Φεβρουαρίου σε αίθουσα του θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης» (Παλιό Τελωνείο) στο Ενετικό Λιμάνι από τις 9.00 έως τις 2.00. Είσοδος από την πλευρά της Ταβέρνας <<Φάκα>> .

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων) που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην αιμοδοσία να επικοινωνήσουν με τον Σακελλαρίδη Θανάση τηλ. 6946284146 ή τον Αγιάνογλου Κώστα τηλ. 6946350747.

Είναι σημαντικό από αυτήν την προσφορά ζωής και αγάπης να μην απουσιάζει κανείς.

Σύμφωνα με το έγγραφο Φ.351.5/43/67822/Δ1 που εκδόθηκε στις 05/05/2014 από τη Γενική Δ/νση Διοίκησης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Ο εκπαιδευτικός που ανταποκρίνεται σε πρόσκληση από υπηρεσία αιμοληψίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης, μετέχει σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία, προσέρχεται σε οποιοδήποτε κέντρο αιμοληψίας από δική του πρωτοβουλία, για να προσφέρει αίμα καθώς και στην περίπτωση λήψης αιμοπεταλίων, δικαιούται άδεια την ημέρα της αιμοδοσίας και  ειδική άδεια απουσίας δύο (2) ημερών πέραν της ημέρας αιμοδοσίας, με πλήρεις αποδοχές. Σε κάθε περίπτωση ο εκπαιδευτικός οφείλει να προσκομίσει σχετική βεβαίωση του νοσηλευτικού ιδρύματος, στο οποίο πραγματοποιήθηκε η αιμοληψία. Οι δύο αυτές ημέρες άδειας μπορούν να ληφθούν είτε συνεχόμενα με το χρόνο της αιμοδοσίας είτε οποτεδήποτε μέσα στο ίδιο έτος και δεν μεταφέρονται στο επόμενο ημερολογιακό έτος.»

Πηγή: Zarpanews.gr