Χανιά: Διαδικτυακή ημερίδα για την εργασιακή ένταξη των ατόμων με αναπηρία

Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: «Η πρόταση της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) για την εργασιακή ένταξη των ατόμων με αναπηρία – Προσεγγίζοντας την κοινωνική ενσωμάτωση», διοργανώνεται από το Κέντρο Στήριξης Κ.ΑΛ.Ο. Χανίων το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 17:00-20:30.
Η Ημερίδα υλοποιείται στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης και δημοσιότητας του Κέντρου Στήριξης Κ.ΑΛ.Ο. Χανίων με στόχο την προώθηση της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Πρόγραμμα Ημερίδας:
• 17.00-17.20 Εισαγωγή από τα στελέχη του Κέντρου Στήριξης Κ.ΑΛ.Ο. Χανίων
• 17.20-17.30 Χαιρετισμός από την Κοντονάσιου Ελένη – Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Κ.ΑΛ.Ο.
• 17.30-18.05 Η δικαιωματική προσέγγιση της αναπηρίας στον τομέα της εργασία, Λογαράς Δημήτρης – Εκπρόσωπος από την Εθνική Συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία
• 18.05-18.40 Οι δυνατότητες που προσφέρει το νομοθετικό πλαίσιο της Κ.ΑΛ.Ο. στα άτομα με αναπηρία, Γεώρμας Κωνσταντίνος – Γενικός Διευθυντής Παροχών στον ΟΠΕΚΑ – Διδάσκει το μάθημα «Δημόσιες πολιτικές και νομοθετικό πλαίσιο» στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της ΚΑΛΟ στο ΕΑΠ.

• 18.50-19.25 Απασχολησιμότητα και Α.ΜΕ.Α: Θεωρία και πράξη
Γεωργιάδου Ιωάννα – Κοινωνική Κλινική Ψυχολόγος (MSc) – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια – Ειδική Παιδαγωγός (Υπ.Διδ)
• 19.25-20.00 Όροι και προϋποθέσεις που καθιστούν την Κ.ΑΛ.Ο. χειραφετητική πρόταση για την ένταξη
Λαϊνάς Σωτήρης – Αν. επιστημονικός υπεύθυνος των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας ΑΠΘ, Δρ. Ψυχολογίας ΑΠΘ – Διδάσκει την θεματική “Διακυβέρνηση Κοινωνικών Εγχειρημάτων” στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της ΚΑΛΟ στο ΕΑΠ.
Αδαμοπούλου Εύη – Ψυχολόγος, MSc Κοινωνικής Κλινικής Ψυχολογίας των Εξαρτήσεων και Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων, Υπεύθυνη Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων
• 20.00-20.20 Παρουσίαση καλής πρακτικής ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Black light και ερωτήσεις, Χρυσέλλα Λαγαρία – Ιδρυτικό μέλος της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

*Δυνατότητα αποστολής παρουσιάσεων ομιλητών/τριών σε μορφή pdf σε χρήστες/-ιες screen reader μια ημέρα πριν από την ημέρα διεξαγωγής της Ημερίδας ύστερα από αίτημα (σχετικό πεδίο βρίσκεται στη φόρμα συμμετοχής).
Τρόποι δήλωσης συμμετοχής
Για δήλωση συμμετοχής συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής πατώντας ΕΔΩ το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 26/02 στις 12:00 το μεσημέρι.

Πηγή: ertnews.gr