Γιορτάζει ο Ροταριανός Όμιλος Βόλου

Το Ρόταρυ γιόρτασε στις 23 Φεβρουαρίου τα 116 χρόνια του Η διεθνής οργάνωση Ρόταρυ είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο με 33.000 ομίλους σε περισσότερες από 200 χώρες του κόσμου, που υλοποιεί ανθρωπιστικά προγράμματα κατά της πείνας, της φτώχειας, του αναλφαβητισμού, των ασθενειών και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Κορυφαίο πρόγραμμα δράσης του Ρόταρυ σε όλο τον κόσμο είναι ο εμβολιασμός των παιδιών κατά της πολιομυελίτιδας (Polio Plus) για την εξάλειψη παγκοσμίως αυτής της ασθένειας που προκαλεί παράλυση και πολλές φορές και τον θάνατο. Ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες πολλών ετών του Rotary, των Ηνωμένων Εθνών και της Unisef πραγματοποιήθηκαν πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια εμβολιασμοί παιδιών σε όλο τον κόσμο και η φοβερή αυτή μολυσματική ασθένεια που πρόσβαλε παιδιά κάτω των 5 ετών έχει σχεδόν εξαλειφθεί. Υπολείπονται μόνον κάποιες χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Στις 23 Φεβρουαρίου το Διεθνές Ρόταρυ γιόρτασε τα 116α γενέθλιά του και στο πλαίσιο αυτό, ο Διοικητής της 2484 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ Αριστοτέλης Αποστολίδης δήλωσε: «Σήμερα, η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά σε μια νέα μεγάλη πρόκληση, αυτή της πανδημίας του Covit 19. H περιφέρειά μας, με 32 ομίλους και ομίλους Rotaract σε Μακεδονία, Ήπειρο, Ιόνια νησιά, Θεσσαλία, Θράκη και νησιά Βορ. Αιγαίου ανταποκρινόμενη στην ανάγκη των τοπικών κοινωνιών εκπονεί δράσεις και προγράμματα στήριξης για την αντιμετώπιση των αναγκών των νοσοκομείων και των πολιτών».

Στη χρονιά που μας πέρασε, η 2484 Περιφέρεια Διεθνούς Ρόταρυ με τη συνεργασία των ομίλων, διέθεσε σημαντικές προμήθειες υγειονομικού υλικού σε όλα τα μεγάλα περιφερειακά νοσοκομεία. Επίσης διατέθηκαν δωρεάν χιλιάδες μάσκες και αντισηπτικά στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, στήριξαν φορείς και σωματεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας και διέθεσαν στα νοσοκομεία ιατρικό εξοπλισμό. Παράλληλα, ήταν αλληλέγγυοι με προσφορές τροφίμων μακράς διαρκείας στους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας, στο Παιδικό Χωριό Βορείου Ελλάδος, καθώς και με τα «Δέματα Αγάπης» προ των Χριστουγέννων για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη στήριξης.

«Γιορτάζουμε φέτος τα 116 χρόνια του Ρόταρυ, με ένα μήνυμα, ότι αυτή η προσφορά μας συνεχίζεται και για όσο αυτό κρίνεται αναγκαίο, γιατί Ρόταρυ σημαίνει πάνω απ’ όλα, ανιδιοτελή προσφορά και κοινωνική αλληλεγγύη» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: thenewspaper.gr